Κοσμος

Αίτημα των ΗΠΑ να μην δοθεί άσυλο στον Σνόουντεν

Εντείνονται οι πιέσεις από τον Λευκό Οίκο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση Σνόουντεν δημιουργούν οι δηλώσεις του προέδρου του Ισημερινού σχετικά με τις πιέσεις του Λευκού Οίκου να μην παρασχεθεί άσυλο στον πρώην σύμβουλο των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών στον πρώην σύμβουλο των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών Εθνικής Υπηρεσίας για την Κρατική Ασφάλεια NSA .

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, του ζητήθηκε να μην παραχωρηθεί άσυλο, Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Υπήρξε μια πολύ ευγενική επικοινωνία, από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, για να απορρίψουμε αίτημα για παροχή ασύλου», ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, οικονομολόγος, σε ομιλία του στη δημόσια τηλεόραση.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η άποψη, που έχει η Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό, θα ληφθεί υπόψη», όταν έλθει η ώρα και ο πρόεδρος του Ισημερινού αποτιμήσει το αίτημα, που θα υποβληθεί εκ μέρους του Εντουαρντ Σνόουντεν, διευκρινίζοντας, όμως, ότι τούτο θα συμβεί μόνον στην περίπτωση κατά την οποία παρουσιαστεί αυτοπροσώπως, ή στο έδαφος του Ισημερινού ή σε μια από τις πρεσβείες που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Δ.Α.