Δεκαπλάσιος κίνδυνος πνιγμού αν κάνεις μπάνιο μακριά από τη χώρα σου
Τα στοιχεία μελέτης δεκαετούς διάρκειας
Ενδιαφέρουσα μελέτη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασφάλειας και Ατυχημάτων, που έγινε υπό την αιγίδα της ΕΕ, από το 2006 έως το 2016, σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι που κάνουν διακοπές σε άλλη χώρα από τη δική τους διατρέχουν δεκαπλάσιο κίνδυνο πνιγμού.
Οι κύριοι λόγοι που αυτό μπορεί να συμβαίνει είναι τα άγνωστα τα νερά, η υπερεκτίμηση των δυνάμεων, η επιδειξιομανία και το αλκοόλ, δήλωσε στο Πρακτορείο FM ο διδάκτωρ Ορθοπαθητικής και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γουδέβενος.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του ίδιου φορέα, στην Ευρώπη δεύτερη αιτία θανάτου για τα παιδιά είναι οι πνιγμοί.
Επίσης, στο τζετ σκι είναι δέκα φορές συχνότεροι οι τραυματισμοί και οι συγκρούσεις με άλλους αθλητές, ή κολυμβητές, γιατί δεν υπάρχει εκπαίδευση, που κανονικά πρέπει να είναι 20 ώρες πριν κάποιος το χρησιμοποιήσει και «πάρει στο λαιμό του» είτε τον εαυτό του είτε κάποιους άλλους ανθρώπους, λέει ο κ. Γουδέβενος.
Τι πρέπει να προσέχουμε
Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία είναι πολύ σημαντικό να κατέχει κανείς τη σωστή τεχνική, να διαθέτει το σωστό εξοπλισμό, να μην υπερεκτιμά ή να υποτιμά τον εαυτό του, να μην είναι απερίσκεπτος και να μην κάνει χρήση αλκοόλ, τονίζει ο κ. Γουδέβενος. «Όλα σχεδόν τα θαλάσσια ατυχήματα, ακόμα και τα πιο τραγικά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε δοθεί καλύτερη έμφαση στα μέτρα ασφαλείας και στη σωστή τεχνική, επισημαίνουν ο ΠΟΥ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Κακώσεων των ΗΠΑ, τα οποία συγκεντρώνουν στοιχεία απ όλο τον κόσμο και κάνουν στατιστικές, που μας δείχνουν ότι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται όταν δεν το περιμένει κανείς», σημειώνει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.