- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δασκάλα σε δημοτικό της Γερμανίας δεν μπορεί να φορά τη μαντίλα της μέσα στην τάξη, αποφάσισε δικαστήριο του Βερολίνου χθες Τετάρτη, τονίζοντας ότι η πολιτική ουδετερότητας δεν επιτρέπει στους δημόσιους λειτουργούς να φορούν ρούχα που δηλώνουν το θρήσκευμά τους.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος περί ουδετερότητας που ισχύει στο κρατίδιο του Βερολίνου και αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς λειτουργούς είναι συνταγματικός.
«Τα παιδιά του δημοτικού δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από θρησκευτικά σύμβολα», δήλωσε ο Μάρτιν Ντρέσλερ, εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν διαφορετική νομοθεσία σχετικά με τη μαντίλα στα σχολεία.
Πριν από τρία χρόνια το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας ανέτρεψε την καθολική απαγόρευση που ίσχυε σε όλη τη χώρα, εκτιμώντας ότι είναι αντισυνταγματική και αντίκειται στην ανεξιθρησκία. Τότε είχε αποφασίσει ότι η απαγόρευση μπορεί να ισχύσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις «επαρκούς, συγκεκριμένου κινδύνου».
Η δασκάλα εργάστηκε σε δημοτικό σχολείο του Βερολίνου μόνο για μία ημέρα, προτού πάρει μετάθεση σε ένα κολέγιο όπου της επιτρεπόταν να φορά τη μαντίλα.
Το θέμα της μαντίλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλά κρατίδια της Γερμανίας.
Πρόσφατα η αστυνομία εκλήθη να επέμβει όταν η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου της Έσσης προκάλεσε αντιδράσεις μετά την επιστολή που έστειλε στους γονείς των μαθητών, στην οποία ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται να φορούν στην τάξη μαντίλες ή να καλύπτουν το κεφάλι τους.
Στη Βρέμη, στη βορειοδυτική Γερμανία, οι εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να φορούν μαντίλα, ενώ στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία το θέμα αποφασίζεται για κάθε υπόθεση χωριστά, αν και προτείνεται να απαγορευθεί η μαντίλα στα κορίτσια κάτω των 14 ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ισχύει για όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας - Αφορά όλη την ακτογραμμή
Από τις οικογενειακές παέγιες μέχρι τις οργανωμένες πλαζ στην Ιταλία
Το υλικό δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα
Τέλος 20% στα φορτία μέσω των Στενών του Ορμούζ
Επιθέσεις και εκφοβισμοί κατά του προσωπικού που διανέμει ζωτικής σημασίας εφόδια στους αμάχους
«Ίσως να μας ονομάσουμε και “φύλακες αγγέλους” των Στενών»
Έμεινε ακινητοποιημένη μετά από πτώση και κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τη βρύση
Λονδίνο και Βρυξέλλες στοχοποιούν για πρώτη φορά από κοινού τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών
Στόχος η προστασία των ανηλίκων από τους αλγόριθμους και η ασφαλέστερη πρόσβαση στο διαδίκτυο
Η Ευρώπη στρέφεται σε νέους προμηθευτές και αυξάνει την εγχώρια παραγωγή
Παρουσία Ζελένσκι και Μητσοτάκη η κρίσιμη συνάντηση υπό τον Μακρόν
Περίπου 8.000 στρέμματα είχαν καεί σήμερα το πρωί
Χωρίς τέλος η διαμάχη για τα Στενά του Ορμούζ
Δραματική αύξηση των θανάτων σε 27 ευρωπαϊκές χώρες
Πολίτες κρύφτηκαν στην τουαλέτα για να σωθούν, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν ποτέ
Ο αγαπημένος ηθοποιός του Jurassic Park είχε αποκαλύψει τη μάχη του με τον καρκίνο
Οι δύο άνδρες δηλώνουν ότι προσλήφθηκαν λίγες ημέρες πριν τη ληστεία και ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα κοσμήματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.