Κοσμος

Αεροπλάνο περνά ξυστά από σταθμευμένα αεροσκάφη κατά την προσγείωση (video)

Ο ελιγμός της τελευταίας στιγμής που απέτρεψε την τραγωδία στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
plane-san-francisco.jpg
National Transportation Saftey Board

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Πέμπτη οι δραματικές εικόνες που κατέγραψε τον Ιούλιο του 2017 κάμερα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ.

Αεροσκάφος της Air Canada, που εκτελούσε την πτήση 759 από Τορόντο, ετοιμάζεται να προσγειωθεί, φθάνοντας σε απόσταση 1,5 μ. από αεροπλάνο της Phillipine Air που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στον διάδρομο προσγείωσης. Ο πιλότος του Airbus A-320 προχωρεί σε απότομο ελιγμό, δίνει ύψος στο αεροπλάνο και αποφεύγει την ύστατη στιγμή μια αεροπορική τραγωδία.

NTSB releases footage showing near disaster on San Francisco runway

Πολύ κοντά στο αεροπλάνο της Phillipine Air ήταν σταθμευμένα άλλα τρία αεροσκάφη γεμάτα επιβάτες. Σύμφωνα με ειδικούς, ενδεχόμενη σύγκρουση θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, προκαλώντας μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες.

Security camera shows Air Canada's near miss

Στο πόρισμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών για το συμβάν της 7ης Ιουλίου του 2017 δίνεται έμφαση στη σωματική κόπωση του πληρώματος από το πολύωρο ταξίδι και τους ελιγμούς αποφυγής καταιγίδων κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Επιπλέον, στο ίδιο κείμενο καταγράφονται τα παράπονα πιλότων άλλων αεροσκαφών για τα δυνατά φώτα σε παρακείμενα εργοτάξια που περιόριζαν την ορατότητα στον διάδρομο προσγείωσης, ενώ διαπιστώθηκε και μια ασυνεννοησία μεταξύ του πληρώματος και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, καθώς το αεροσκάφος της Air Canada πήρε θέση προσγείωσης σε λάθος διάδρομο.

Ο πιλότος είχε στο ενεργητικό του 20.000 ώρες πτήσης και ο συγκυβερνήτης 10.000.

Με πληροφορίες από The Mercury News/Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ