Κοσμος

Τραμπ: Συγκινήθηκα από την πρόταση να μου απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης

Όπως δήλωσε, προτεραιότητά του είναι η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trrr.jpg
EPA/JIM LO SCALZO

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να πάει στην Ιερουσαλήμ, όπου οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης έκανε τη δήλωση αυτή μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ότι θα του άρεσε πάρα πολύ ο Αμερικανός πρόεδρος να επισκεφθεί την πόλη.

Την ίδια ώρα, ο μεγιστάνας πρόεδρος είπε σήμερα ότι ο τόπος και η ημερομηνία της Συνόδου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συγκινήθηκε από την πρόταση του Νοτιοκορεάτη ομολόγου του Μουν Τζάε-ιν σχετικά με το ενδεχόμενο να του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι προτεραιότητά του είναι η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο.

«Ο πρόεδρος Μουν ήταν πολύ ευγενικός προτείνοντάς το» σημείωσε ο δισεκατομμυριούχος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα στο Οβάλ Γραφείο.

«Πιστεύω ότι ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους του να κάνει αυτή τη δήλωση όμως το βασικό είναι να τα καταφέρουμε (…) Θέλω την ειρήνη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας υποβάθμισε τις προσδοκίες να τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης μετά την ιστορική Σύνοδο με τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα μπορούσε να το λάβει στη θέση του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ