Κοσμος

Ο Ζάεφ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων

«Eάν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zaev.jpg
EUROKINISSI

«Η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα να ανοίξει το θέμα του συντάγματός της, πριν από την ένταξή της στην ΕΕ, όπως όλα τα άλλα μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ένωση», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Όπως  πρόσθεσε μάλιστα, «εάν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή».

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή, αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της», συνέχισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτοί που πρέπει να εγκρίνουν την όποια λύση, δεν είναι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην χώρα του.

«Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.