Κοσμος

Σκωτία: Έγκυος η ομοφυλόφιλη αρχηγός των Συντηρητικών - Ευχές από Μέι και Στέρτζον

Η Ρουθ Ντέιβιντσον περιμένει το πρώτο της παιδί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπορεί στην Ελλάδα να αναρωτιόμαστε ακόμα εν έτη 2018 αν θα πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς, στη Βρετανία όμως έχουν περάσει σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο και η είδηση του ερχομού ενός παιδιού από ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν είναι παρά κάτι το φυσιολογικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ηγέτης των σκωτσέζων συντηρητικών Ρουθ Ντέιβιντσον η οποία ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, ότι διανύει την 13 εβδομάδα κύησης και ότι η ίδια και η σύντροφός της, Τζεν Γουίλσον, είναι ευτυχείς που θα γίνουν γονείς τον Οκτώβριο. Όπως εξήγησε επίσης, κατάφερε να μείνει έγκυος αφού υποβλήθηκε σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Φυσικά, πολιτικοί από όλα τα κόμματα συνεχάρησαν τη Ντέιβιντσον με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, να κάνει λόγο μέσω Twitter για θαυμάσια είδηση, και  την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον να αστειεύεται χρησιμοποιώντας ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησής της για τους νέους γονείς.

Η Ντέιβιντσον, που μπήκε πρόσφατα στη λίστα του Time με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, ζει με τη σύντροφό της στο Εδιμβούργο. Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν το 2016, καθυστέρησαν ωστόσο τον γάμο τους για να πληρώσουν τα έξοδα νοσηλείας για τον σκύλο τους που τον χτύπησε αυτοκίνητο.

Η Ντέιβιντσον με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της καθησύχασε και τους ψηφοφόρους της διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις δεσμεύσεις ή τα σχέδιά της και  υποσχέθηκε να οδηγήσει τους Συντηρητικούς στις εκλογές του 2021. «Κάνω απλά ό,τι χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες κάνουν κάνουν κάθε χρόνο: αποκτώ ένα παιδί, παίρνω μία άδεια, και επιστρέφω στη δουλειά αμέσως μετά», τόνισε η ίδια.

Μιλώντας στο BBC, η Ντέιβιντσον είπε επίσης ότι ελπίζει πως η ανακοίνωσή της θα συμβάλει να εξομαλυνθεί η έννοια των ομοφυλόφιλων που έχουν παιδιά. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι αυτό συμβαίνει και είναι φυσιολογικό», σημείωσε η Ντέιβιντσον, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μπει ένα τέλος στα ταμπού.