Κοσμος

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Γιούνκερ: Οι δύο Έλληνες παραβίασαν το νόμο και δεν μπορούν να έχουν ειδικό καθεστώς

Bολές κατά του προέδρου της Κομισιόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tt.jpg

«Οι δυο Έλληνες στρατιώτες που παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία δεν έχουν κανένα ειδικό καθεστώς απέναντι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος από την ελληνική Βουλή έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία  για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών.

«Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη», τονίζει επίσης η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χώρα μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ένωσης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα.

Με τις ανακοινώσεις του που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες είναι μακριά από την σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση

Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ