Κοσμος

Οργή στην Ισπανία - Οι 5 της «Αγέλης των Λύκων» καταδικάστηκαν για σεξουαλική επίθεση και όχι για ομαδικό βιασμό (εικόνες)

Βίασαν μια 18χρονη και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19431183.jpg
EPA/VILLAR LOPEZ

 Ισπανικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε άνδρες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας νεαρής γυναίκας κατά τη διάρκεια των διάσημων ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα, αλλά τους αθώωσε από την κατηγορία του ομαδικού βιασμού.  

Και οι πέντε κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση εννέα ετών για τη συμμετοχή στην επίθεση, την οποία μάλιστα βιντεοσκόπησαν τον Ιούλιο του 2016. Συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα. Οι πέντε Σεβιλιάνοι, ηλικίας από 27 έως 29 ετών, δικάζονται από τα μέσα Νοεμβρίου κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό νεαρής γυναίκας. Οι «5» είχαν την ονομασία «Αγέλη Λύκων» και την χρησιμοποιούσαν σε μία ομάδα στο WhatsApp για να καυχηθούν για τις πράξεις τους.

19431188.jpg

 
Το έγκλημα σε βάρος της 18χρονης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και μια πανεθνική κινητοποίηση στην Ισπανία για τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών. Έξω από το δικαστήριο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση, πραγματοποιούνταν καθημερινά εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

 

 


Η 18χρονη και θύμα της υπόθεσης, αλλά και οι πέντε κατηγορούμενοι ανακοίνωσαν ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση. «Είναι βιασμός, όχι κακοποίηση», φώναζε ο κόσμος έξω από το δικαστήριο. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν πορείες και εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την 18χρονη στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη και στη Σεβίλλη. 

 

 

18753800.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ