Κοσμος

Δολοφονία στην Κύπρο: Το παιδί δεν εμπλέκεται, ήταν ληστεία, λέει ιατροδικαστής - Τι απαντά η Αστυνομία

Τι γνωρίζουμε για τον 33χρονο που συνελήφθη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gg.jpg

Τη θέση ότι ο 15χρονος γιος του ζεύγους δεν εμπλέκεται στο διπλό φονικό του Στροβόλου εξέφρασε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Ματσάκης είπε πως «η δική μου θέση είναι ότι πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά. Έχω όλα τα στοιχεία και μπορώ να βοηθήσω την Αστυνομία αν μου ζητηθεί. Είμαι στη διάθεση της Αστυνομίας».

Σημείωσε πως τα στοιχεία του προκύπτουν τόσο από τις νεκροτομές που διενήργησε, όσο και από την αυτοψία που έκανε στη σκηνή του εγκλήματος.

Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί η σκηνή έμεινε κλειστή για τόσες μέρες, εκφράζοντας την άποψη ότι έπρεπε να ανοίξει από την ίδια μέρα.

Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας: Όλα στο δικαστήριο

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Ματσάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης μιλώντας στον «Πολίτη 107.6», ανέφερε πως «Είναι η άποψη του κ. Ματσάκη. Τα στοιχεία θα τα δουν οι ανακριτές».

Ο κ. Αγγελίδης αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και αρκέστηκε να προσθέσει ότι θα ακουστούν όλα στο δικαστήριο ενώπιον του οποίου θα βρεθεί ο ύποπτος για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι η αστυνομία έχει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα αναφορικά με το διπλό φονικό και μέσα από καταθέσεις οι οποίες λαμβάνονται γίνεται προσπάθεια να συμπληρωθεί και να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση.

Ερωτηθείς εάν έχει ζητηθεί από την Βρετανία να έρθει στην Κύπρο για να προσφέρει την βοήθεια του ειδικός εμπειρογνώμονας, σύμβουλος της Scotland Yard, είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση για το θέμα αλλά έγινε συζήτηση για το ότι θα μπορούσε να ζητηθεί μια τέτοια βοήθεια.

Εν τω μεταξύ ο 33χρονος που συνελήφθη χθες για την υπόθεση, θα οδηγηθεί σήμερα στις 11:00 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Ποιος είναι ο 33χρονος συλληφθείς

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής Κύπρου, ο 33χρονος φέρεται να πρόσωπο γνωστό στις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του 33χρονου μετά τον εντοπισμό γενετικού υλικού σε διακοσμητικό αιχμηρό αντικείμενο που κοσμούσε ένα τοίχο της οικίας στην οδού Ζαλόγγου. Ωστόσο, οι ανακριτές φαίνεται να μη κάνουν συσχετισμό του αντικειμένου με το διπλό φονικό και παρά το γεγονός ότι το DNA οδήγησε στη σύλληψη είναι επιφυλακτικοί για το αν αυτό είναι «φρέσκο» ή όχι καθώς εντοπίσθηκε εκτός της σκηνής των εγκλημάτων. 

Πληροφορίες: Πολίτης, Καθημερινή Κύπρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ