- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιάστηκε στα πράσα η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης να κλέβει καλλυντικά (video)
Η Κριστίνα Θιφουέντες παραιτήθηκε δηλώνοντας «θύμα λιντσαρίσματος»
Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Κριστίνα Θιφουέντες έπειτα από σκάνδαλο που ξέσπασε για τον τρόπο που εξασφάλισε ένα πτυχίο μεταπτυχιακών σπουδών αλλά και την αποκάλυψη ενός βίντεο του 2011 στο οποίο εμφανίζεται φρουρός σουπερμάρκετ να της ζητάει να του δείξει την τσάντα της κατηγορώντας την για κλοπή καλλυντικών.
«Όλες μου οι ενέργειες, όλη μου η ζωή μπήκε στο στόχαστρο», δήλωσε η 54χρονη πολιτικός του Λαϊκού Κόμματος (PP), λέγοντας ότι έπεσε θύμα «λιντσαρίσματος».
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σουπερμάρκετ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «OK Diario» δείχνει την Θιφουέντες να αδειάζει την τσάντα της όπως της ζητάει ένας φρουρός ασφαλείας σε σουπερμάρκετ αφού την κατηγορεί ότι έχει κλέψει μια αντιγηραντική κρέμα, αξίας περίπου 40 ευρώ. Η ίδια εξήγησε σήμερα ότι επρόκειτο για ένα «ακούσιο λάθος», το οποίο διορθώθηκε αμέσως.
Η Μαδρίτη, η οποία ήταν πάντα το προπύργιο του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δέχεται μεγάλες πιέσεις τώρα από το Ciudadanos, το οποίο προηγήθηκε του κόμματος αυτού, εν μέσω των σκανδάλων διαφθοράς που ταλανίζουν το PP.
Η ίδια, η οποία κατείχε την θέση αυτή για τρία χρόνια, εξήγησε ότι «πήρε την απόφαση αυτή πριν από μερικές ημέρες, να κάνει ένα βήμα πίσω για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διοικήσει την Μαδρίτη η αριστερά».
Η Θιφουέντες δέχεται επικρίσεις εδώ και έναν μήνα, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον της πολλά μέσα ενημέρωσης ότι εξασφάλισε με απάτη μάστερ στο Δημόσιο Δίκαιο, κάτι το οποίο η ίδια αρνήθηκε, προτού το δημόσιο πανεπιστήμιο που εμπλεκόταν, το Rey Juan Carlos, αναφερθεί το ίδιο σε σοβαρές παρατυπίες.
Η Θιφουέντες απέσυρε εν τέλει το μάστερ από το βιογραφικό της υπό το βάρος των πιέσεων που δεχόταν. Το Ciudadanos ζήτησε τότε τη διεξαγωγή έρευνας, ενώ η αριστερή αντιπολίτευση προετοίμαζε την πρόταση μομφής εναντίον της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.