Κοσμος

Πώς θα λένε τον μικρό πρίγκιπα του Ουίλιαμ και της Κέιτ;

Το βασιλικό μωρό γεννήθηκε και άρχισαν όλοι να στοιχηματίζουν για το όνομα αυτού

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19414994.jpg
ΑΡΧΕΙΟ - EPA/ANDY RAIN

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί. Είναι ο δεύτερος υιός της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ και οι εικασίες για το επώνυμο του νεογέννητου μωρού έχουν ήδη αρχίσει. Να σημειωθεί ότι ο πέμπτος στη διαδοχή του αγγλικού θρόνου μπέμπης γεννήθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, του προστάτη Άγιου της Αγγλίας.

Τα ονόματα Αρθούρος, Αλβέρτος και Φίλιππος είναι από τα επικρατέστερα και πιο δημοφιλή από την πλευρά των εταιρειών στοιχημάτων. Το βρετανικό κοινό πιστεύει ακράδαντα πως το πριγκιπικό ζεύγος θα επιλέξει ένα όνομα παραδοσιακό και όχι κάτι περίεργο. Ωστόσο, οι ειδικοί επί του βασιλικού ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά μπορεί τον τελευταίο λόγο για το όνομα του αγοριού να το έχει το σόι της Κέιτ.

19416734.jpg
EPA/ANDY RAIN


Για τα δύο τους πρώτα παιδιά ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ «έπαιξαν» πολύ παραδοσιακά. Τζορτζ Λουίς Αλεξάντερ είναι το όνομα που δόθηκε στον πρωτότοκο πρίγκιπα και το οποίο κατείχαν έξι πρώην βασιλιάδες. Την ίδια ώρα το Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα έχει σαφείς αναφορές στη μητέρα και τη γιαγιά του Ουίλιαμ.

Υπάρχει περίπτωση το ζευγάρι να διαλέξει ένα πιο σύγχρονο όνομα;  Οι ειδικοί δεν το θεωρούν πολύ πιθανό. «Η παράδοση είναι ιερή στη βρετανική βασιλική οικογένεια, ακόμη και σήμερα που βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα», λέει ο Τζο Λιτλ, αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Majesty». «Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ θα ακολουθήσουν το μονοπάτι της παράδοσης, γιατί είναι αυτό που προτιμούν. Οι οικογενειακοί δεσμοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και για τους δύο γονείς. Πιστεύω ότι το Αλβέρτος είναι το πιο πιθανό», πρόσθεσε ο Βρετανός.

prince.jpg
EPA/ANDY RAIN


Υπάρχει μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη βικτωριανή εποχή, ειδικά μετά την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά για τη ζωή της βασίλισσας Βικτωρίας. Και ο Αλβέρτος ήταν ο αγαπημένος της σύζυγος που της χάρισε οκτώ παιδιά και φυσικά το ένα από αυτά ήταν ο πατέρας της σημερινής βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Οι εταιρείες στοιχημάτων «έπεσαν μέσα» το 2013 με το όνομα του πρίγκιπα Τζορτζ, αλλά αστόχησαν τελείως με τη Σάρλοτ το 2015.

Τη στιγμή που έπιασαν την Κέιτ Μίντλετον οι πόνοι τα στοιχήματα για το όνομα του πέμπτου στη διαδοχή γιου είχαν ως εξής:

Αρθούρος: 6/1
Αλβέρτος: 11/1
Φίλιππος: 11/1
Φρειδερίκος: 13/1
Τζέιμς: 13/1

19415552.jpg
EPA/ANDY RAIN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ