Κοσμος

Επιστολή δια χειρός Λαγκάρντ προς το «στήριγμά» της Σαρκοζί

«Αξιοποίησέ με για όσο καιρό κρίνεις απαραίτητο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιστολή της πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ με αποδέκτη τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Νικολά Σαρκοζί ανακάλυψαν οι αρχές στο διαμέρισμα της επικεφαλής του ΔΝΤ στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο Ταπί. Στη χειρόγραφη επιστολή, την οποία αναδημοσίευσε η εφημερίδα «Le Monde» και στην οποία δεν αναγράφεται ημερομηνία, η κ. Λαγκάρντ ζητά από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλία να είναι ο «καθοδηγητής» και το «στήριγμά» της.

«Αξιοποίησέ με για όσο καιρό κρίνεις απαραίτητο» γράφει η Λαγκάρντ. «Σε χρειάζομαι ως καθοδηγητή και στήριγμα. Χωρίς καθοδήγηση υπάρχει κίνδυνος να είμαι αναποτελεσματική, χωρίς στήριξη υπάρχει ο κίνδυνος να μην είμαι αρκετά αξιόπιστη»,συνεχίζει και κλείνει «Με απεριόριστο θαυμασμό, Κριστίν Λ.».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κατέθεσε στις γαλλικές αρχές στα τέλη του προηγούμενου μήνα για το σκάνδαλο Ταπί, ενώ ο στενός φίλος και πρώην συνεργάτης της Στεφάν Ρισάρ τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούνιο και καλείται να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο και την ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση να γίνει προσφυγή σε διαιτησία, προκειμένου να διευθετηθεί μια παλιά διένεξη ανάμεσα στον Ταπί και την τράπεζα Credit Lyonnais.

Λ.Χ.