Κοσμος

Συρία: Διορία 48 ωρών σε τζιχαντιστές για να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό Γιαρμούκ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syria.jpg
EPA/SANA HANDOUT/ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν διορία 48 ωρών για να εγκαταλείψουν τον θύλακα που ελέγχουν νότια της Δαμασκού, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα al Watan σήμερα.

«Αν αρνηθούν, ο στρατός και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν στρατιωτική επιχείρηση για τον τερματισμό της παρουσίας της οργάνωσης στην περιοχή», πρόσθετε η εφημερίδα.

Ο θύλακας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές είναι γύρω από τον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ και τη συνοικία αλ Χάτζαρ αλ Άνσουαρ, νότια της Δαμασκού.

Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει να βομβαρδίζει την περιοχή από την Τρίτη και ετοιμάζεται να επέμβει στρατιωτικά.

Ο καταυλισμός Γιαρμούκ βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Δαμασκού. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος το 2011 εκεί ζούσε η μεγαλύτερη παλαιστινιακή κοινότητα προσφύγων, περίπου 160.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλοί Σύροι. Αν και οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι αρκετές χιλιάδες παραμένουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την έννοια της πατρίδας, με αφορμή την Παλαιστίνη
Για την έννοια της πατρίδας, με αφορμή την Παλαιστίνη

Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY