- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παρέλυσαν αεροδρόμια λόγω απεργιών - Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες
Μία στις δύο πτήσεις της Lufthansa ματαιώθηκε - Σοβαρά προβλήματα και στην Air France
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στις αεροπορικές μεταφορές στην Ευρώπη εξαιτίας δύο διαφορετικών απεργιακών κινητοποιήσεων σε Γαλλία και Γερμανία, οι οποίες έχουν παραλύσει αεροδρόμια και πλήττουν τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Air France.
Στη Γερμανία, οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης (ο μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος της χώρας), του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης υποχρέωσαν τη γερμανική Lufthansa να ματαιώσει «περισσότερες από 800 πτήσεις», δηλαδή μία στις δύο, επηρεάζοντας «περίπου 90.000 επιβάτες».
Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων που έχει στόχο να ασκήσει πίεση στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δημόσιο τομέα. Σε ορισμένες γερμανικές πόλεις, απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώνονται επίσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους παιδικούς σταθμούς και την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Οι ταξιδιώτες είχαν ενημερωθεί από τη Δευτέρα για τη ματαίωση πτήσεων και την απουσία εναλλακτικών επιλογών, με αποτέλεσμα να μην επικρατήσει χάος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων
Η Ζιμπίλε Μέτσλερ, η οποία επρόκειτο να περάσει τη σημερινή ημέρα στο Άμστερνταμ για ένα ραντεβού, δοκίμασε πάντως την τύχη της ερχόμενη στο αεροδρόμιο.
«Ήξερα, όμως ήθελα να δω αν μπορούσα να φθάσω εκεί, επειδή τα τρένα δεν λειτουργούν. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αλλά είναι κρίμα για το επαγγελματικό ραντεβού μου» αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στο Μόναχο, δεύτερο μεγαλύτερο αεροπορικό κόμβο της χώρας, οι μισές πτήσεις έχουν καθυστέρηση ή έχουν ματαιωθεί, σύμφωνα με το συνδικάτο Verdi, το οποίο επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο.
Τα συνδικάτα του γερμανικού δημόσιου τομέα κήρυξαν αυτήν την απεργία, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις 6% για τα 2,3 εκατομμύρια των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα που απασχολούνται από το ομοσπονδιακό κράτος και τις κοινότητες.
Έκτη απεργία για την Air France
Η αεροπορική κυκλοφορία στη Γαλλία πλήττεται από τη ματαίωση του 25% των πτήσεων της Air France, στην έκτη απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κινητοποίησης που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τον Φεβρουάριο.
Η Air France προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθεί το 65% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 73% των πτήσεων μεσαίων αποστάσεων προς και από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ στο Παρίσι, καθώς και το 80% των πτήσεων μικρών αποστάσεων προς και από το Ορλί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.