Κοσμος

Βραζιλία: Στη φυλακή ο Λούλα

Μέσα σε δράσεις υποστηρικτών και αντιπάλων

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε φυλακή, για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης 12 ετών και 1 μήνα που του έχει επιβληθεί για διαφθορά, κλείστηκε τελικά πριν λίγες ώρες ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας κ. Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. 

Ο κ. Λούλα αρχικά είχε «οχυρωθεί» στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων στη βιομηχανία του μετάλλου, αψηφώντας τη διορία που του είχε δώσει δικαστής για να παρουσιαστεί στο αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας, στην Κουριτίμπα. Εκεί, υποστηρικτές του τον εμπόζισαν να παραδοθεί, με συνέπεια να εκτυλιχτούν χαοτικές σκηνές, αλλά τελικά ο ίδιος παραδόθηκε στην αστυνομία στο Σάο Πάολο. 

Από εκεί μεταφέρθηκε στην Κουριτίμπα, όπου εκατοντάδες αντίπαλοί του είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή πανηγυρίζοντας: έριχαν πυροτεχνήματα, χτυπούσαν κατσαρόλες και επευφημούσαν το δικαστή που καταδίκασε τον κ. Λούλα, φωνάζοντας ρυθμικά τ΄όνομά του.

Στη φυλακή, ο κατάδικος θα εκτίσει την ποινή του σε κελί 15 τετραγωνικών μέτρων, εφοδιασμένο με τουαλέτα και ντους. Ο δικαστής έχει δώσει εντολή να μην έρθει ο κ. Λούλα σ΄ επαφή με άλλους κρατούμενους, ώστε να μην διατρέξει κανέναν κίνδυνο.