Κοσμος

Υπόθεση Σκριπάλ: Εκτός κινδύνου ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας

Η επίθεση που δέχτηκε με νευροτοξικό παράγοντα προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
scripal-case2342.gif

Καλά είναι τα νέα για τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα -γεγονός που προκάλεσε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Μ. Βρετανίας.

Ο πρώην κατάσκοπος δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση και ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η επίθεση σε βάρος του ίδιου και της κόρης του, Γιούλια, σημειώθηκε τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι και ακόμα και σήμερα οι ερευνητές αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες του γεγονότος.

«Ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία, βελτιώνεται με γρήγορους ρυθμούς και δεν νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση» εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Κριστίν Μπλάνσαρ, η διευθύντρια του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Σάλσμπερι.

Την Πέμπτη η ρωσική τηλεοόραση μετέδωσε ότι η Γιούλια είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ξαδέλφη της, κατά τη διάρκεια της οποίας ειπώθηκε πως τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της αναρρώνουν και ότι εκείνη αναμένεται να λάβει σύντομα εξιτήριο.

Ο 66χρονος Σκριπάλ και η 33χρονη Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στις 4 Μαρτίου. Η Βρετανία υποστηρίζει ότι δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση. Η Ρωσία αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση στις διμερείς σχέσεις και αμφότερες οι χώρες έχουν προχωρήσει σε απελάσεις διπλωματών τους, την ώρα που το Λονδίνο απειλεί να μη στείλει την αγγλική ομάδα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το καλοκαίρι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.