Κοσμος

Η απίστευτη μεταμόρφωση μωρού που γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες και κατάφερε να επιβιώσει (εικόνες)

Τρεις μήνες μετά η οικογένειά του μπορεί να είναι αισιόδοξη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
grace.jpg

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Instagram η μητέρα ενός βρέφους το οποίο γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες. Σε αυτές αποτυπώνεται η απίστευτη μεταμόρφωση που έχει σημειώσει τρεις μήνες μετά.

Σύμφωνα με στοιχεία, τα πρόωρα μωρά που γεννιούνται πριν τις 24 εβδομάδες συνήθως δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν καθώς οι πνεύμονες και άλλα ζωτικά τους όργανα δεν έχουν αναπτυχθεί αρκετά. Οι πρόσφατες πρόοδοι που σημειώθηκαν ωστόσο στη νεογνική ιατρική αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των μωρών που γεννιούνται πρόωρα, παρόλα αυτά οι κίνδυνοι και κυρίως αυτοί που αφορούν σε μία πιθανή αναπηρία παραμένουν.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στην Grace, που μετά και τις τελευταίες αναρτήσεις της μητέρας της έχει κλέψει τις καρδιές των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, το γεγονός ότι γεννήθηκε την 23 εβδομάδα σήμαινε σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine ότι είχε μόνο 13% πιθανότητες να επιβιώσει χωρίς κάποια νευρολογική δυσλειτουργία. Ωστόσο, η μικρή τα κατάφερε και πλέον η οικογένειά της νιώθει την απόλυτη ευτυχία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πορεία της τους τρεις αυτούς μήνες ήταν εύκολη καθώς υποβλήθηκε σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων και μεταγγίσεων.

Παρά τις δυσκολίες πάντως η Grace γιόρτασε τους 3 μήνες ζωής, κατάφερε από το μισό κιλό που γεννήθηκε να φτάσει στα 2.5, και πλέον η οικογένειά της ελπίζει ότι σύντομα θα μπορέσει να την πάρει στο σπίτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ