Κοσμος

Γιλντιρίμ: Αν η Τουρκία άνοιγε τις πύλες, θα περνούσαν τρομοκράτες στην ΕΕ

«Κανονικά θα έπρεπε να μας ευχαριστούν από την ώρα που ξυπνάνε μέχρι την ώρα που ξαπλώνουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
yild.jpg
© EPA/Luke MacGregor / POOL

Νέες απειλές εναντίον της Ευρώπης εξαπέλυσε η Τουρκία μέσω του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος μιλώντας στη βοσνιακή τηλεόραση δήλωσε ότι η χώρα του προστετεύει τα σύνορα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ από κύματα προσφύγων μέσα στα οποία θα μπορούσαν να κρύβονται τρομοκράτες.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ένα ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Αγκυρας, θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

«Όλο αυτό το διάστημα κατά κάποιο τρόπο δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Και δεν είναι μόνο αυτά» είπε συγκεκριμένα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και σημείωσε ότι αν η χώρα του δεν συγκρατούσε τα προσφυγικά κύματα, «οι πρόσφυγες θα περνούσαν στην Ευρώπη». «Ωστόσο, δεν πρόκειται απλά για πρόσφυγες, αφού μαζί τους θα περνούσαν και τρομοκράτες και η Ευρώπη θα είχε πρόβλημα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Κανονικά θα έπρεπε να μας ευχαριστούν από την ώρα που ξυπνάνε μέχρι την ώρα που ξαπλώνουν» συνέχισε ο Γιλντιρίμ και πρόσθεσε ότι «για εμάς, κανένας τους δεν αξίζει, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κάνουμε το σωστό. Εμείς κάνουμε το σωστό για την ανθρωπότητα, την Ευρώπη και τη χώρα μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ