Κοσμος

Τέλος τα μπάνια στη διάσημη «Παραλία» του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (εικόνες, video)

Η ακτή Μάγια έπαθε υπερκόπωση και θα κάνει ένα διάλειμμα από τους τουρίστες για τέσσερις μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
the_beach_2000_15_.jpg

Κλείνει για τέσσερις μήνες λόγω τουριστικής υπερκόπωσης η διάσημη παραλία της Ταϊλάνδης που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «The Beach» με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τίλντα Σουίντον σε σκηνοθεσία του Βρετανού Ντάνι Μπόιλ.   

Η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων και Άγριας Φύσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η παραλία Μάγια που βρίσκεται στα νησιά Πι Πι Λε στη θάλασσα Ανταμάν δεν θα υποδέχεται τουρίστες κάθε χρόνο για τέσσερις μήνες. Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο, ελήφθη διότι κινδυνεύει στην κυριολεξία με εξαφάνιση κάθε μορφή θαλάσσιας ζωής ειδικά στους κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής.

the_beach1.jpg


Σύμφωνα με τις τουριστικές υπηρεσίες της Ταϊλάνδης, από την πρεμιέρα της δημοφιλούς ταινίας έως σήμερα, καθημερινά επισκέπτονταν την παραλία Μάγια 200 βάρκες και 4.000 άτομα, με αποτέλεσμα να έχουν εξαφανιστεί πολλά από τα κοράλλια, τα ψάρια και τα άλλα πλάσματα του βυθού στην περιοχή. Ελπίζουν ότι αυτοί οι τέσσερις μήνες ανάπαυλας θα δώσουν στη φύση τη δυνατότητα να ανακάμπτει και να είναι έτοιμη για τις επόμενες φουρνιές τουριστών.

pi_pi.jpg


«Είναι σα κάποιον που εργάζεται επί δεκαετίες και ποτέ δεν σταμάτησε», δηλώνουν οι αρμόδιοι επιστήμονες της θάλασσας. «Εξαντλημένη και κουρασμένη, όλη η ομορφιά της παραλίας έχει εξαφανιστεί. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα για την παραλία», συμπληρώνουν. 

isla_phi_phi_lay_tailandia_2013-08-19_dd_02.jpg

Οι αρχές εξέτασαν και πέρυσι το ενδεχόμενο να κλείσουν την παραλία, αλλά χρειάζονταν χρόνο για να ενημερώσουν σχετικά τους ξεναγούς. 

Η τουριστική κίνηση της Ταϊλάνδης εκτινάχθηκε μετά την ταινία του Ντάνι Μπόιλ στην οποία ο νεαρός Αμερικανός, Ρίτσαρντ, (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) έφτασε αναζητώντας έναν επίγειο παράδεισο. Το 2010 που η «Παραλία» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες δέκα εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν την Ταϊλάνδη για τις διακοπές τους. Το 2017 ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα ξεπέρασε τα 35 εκατομμύρια. 

The Beach (2000) Official Trailer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.