- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρά την απειλή για βέτο ο Τραμπ ενέκρινε τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό
Προς ανακούφιση του Κογκρέσου και χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τελικά τον νόμο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, προς ανακούφιση του Κογκρέσου και χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που απειλούνταν για άλλη μια φορά να τεθούν σε τεχνική αργία.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε, ο Τραμπ είπε ότι οι πρόσφατες περικοπές στον προϋπολογισμό έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο την Αμερική, όμως ο νόμος αυτός αντιστρέφει την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι ενέκρινε τον νόμο επειδή θεώρησε ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Έστειλε όμως ένα αυστηρό μήνυμα στο Κογκρέσο, προειδοποιώντας ότι "δεν πρόκειται να υπογράψει ξανά έναν νόμο σαν αυτόν".
Νωρίτερα, με ένα μήνυμά του στο Twitter, ο Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα θέσει βέτο στον νόμο, πιάνοντας εξαπίνης τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και την κυβέρνησή του. Εμφανιζόταν δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνεται επαρκής χρηματοδότηση για το "τείχος" που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και επειδή δεν υπάρχει κάποια πρόνοια για τους νεαρούς παράτυπους μετανάστες, τους αποκαλούμενους "Dreamers".
Η απειλή του Τραμπ αιφνιδίασε ακόμη και τους συμβούλους του, αλλά και πολλούς βουλευτές και γερουσιαστές που είχαν ήδη αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για τις διακοπές τους, αφού η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, για τις εαρινές διακοπές.
Με την έγκριση του νόμου από τον πρόεδρο εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διέκοψαν ζωντανή μετάδοση του CNN στο Τελ Αβίβ
Τον πυροβόλησε 14 φορές
Διευρύνεται η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.