Κοσμος

Βίντεο - ομολογία άφησε πίσω του ο βομβιστής του Ώστιν

«Δεν αναφέρει τίποτα που να σχετίζεται με την τρομοκρατία, ούτε αναφέρει κάτι περί μίσους...»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
0321-mark-anthony-conditt-facebook-1.jpg

25λεπτο βίντεο στο οποίο ομολογεί τις επιθέσεις που είχε διαπράξει στο Ώστιν του Τέξας, έγραψε στο κινητό του τηλέφωνο, λίγο πριν ανατιναχτεί, ο κατά συρροή βομβιστής, 23χρονος Μάρκ Άντονι Κόντιτ, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Στο βίντεο ο νεαρός βομβιστής, ο οποίος ανατινάχτηκε χθες προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς, περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο έφτιαξε και τα επτά δέματα-βόμβες. 

Η αστυνομία αναφέρει ότι το βίντεο δεν δίνει νέα στοιχεία σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος, ωστόσο, ομολογεί τις πράξεις του.

«Δεν αναφέρει τίποτα που να σχετίζεται με την τρομοκρατία, ούτε αναφέρει κάτι περί μίσους, αλλά, αντιθέτως, τα όσα τον ακούμε να λέει παραπέμπουν στο ξέσπασμα ενός νέου ανθρώπου που είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα στην προσωπική του ζωή» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ώστιν στους δημοσιογράφους. 

 

Ο 23χρονος, ο οποίος δεν είχε ποινικό μητρώο, σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους πέντε με τα τρομο-δέματα που ξεκίνησε να στέλνει στις 2 Μαρτίου. 

Οι αρχές διαβεβαιώνουν, μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του Κόντιτ, ότι δεν υπάρχουν άλλες βόμβες και ότι δεν υπάρχει πια κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. 

Το FBI και οι ειδικοί ερευνητές επισημαίνουν ότι ο δράστης θα συνέχιζε τις επιθέσεις του αν δεν είχε εξουδετερωθεί. 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ