Κοσμος

Βρετανός ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ όπως ο Χίτλερ τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Ρωσίας από τον Μπόρις Τζόνσον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
boris-jonhson.jpg
EPA

Με τον Αδόλφο Χίτλερ σύγκρινε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ όπως ο Φύρερ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την υπόθεση με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, ο Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε την Τετάρτη σφοδρή επίθεση κατά του Κρεμλίνου.

Από τη μεριά του ο βουλευτής των Εργατικών Ιαν Οστιν εξέφρασε την άποψη ότι η αγγλική ομάδα δεν θα πρέπει να μετάσχει στο Μουντιάλ που θα γίνει στη Ρωσία το καλοκαίρι, δηλώνοντας ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τη διοργάνωση όπως έκανε ο Χίτλερ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Ναι, νομίζω ότι η σύγκριση με το 1936 είναι σίγουρα σωστή. Είναι μία εμετική προοπτική», ήταν η απάντηση Τζόνσον, με το σχόλιο πως «θα ήταν εξαιρετικά άδικο να τιμωρηθεί η αγγλική ομάδα».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ευθύνεται για την επίθεση στον Σκριπάλ.

«Το μονοπάτι της ευθύνης οδηγεί στο Κρεμλίνο. Δεν έχει σημασία το πώς ακριβώς έγινε, η ευθύνη φτάνει σε εκείνους στην κορυφή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.