- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι διπλωμάτες που χειρίζονται τις συνομιλίες του Brexit εκ μέρους των κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες κλήθηκαν σε έκτακτη συνάντηση από τους διαπραγματευτές της ΕΕ σήμερα, όπως δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι, εν μέσω εικασιών για μια ενδιάμεση συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής αργότερα αυτή την εβδομάδα.
«Θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία», δήλωσε υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ. Άλλος διπλωμάτης, ωστόσο, υποβάθμισε τις εικασίες ότι η καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία το Σαββατοκύριακο είχε φθάσει στο σημείο του να εξασφαλίσει στο Λονδίνο μια συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit.
Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα συναντήσει τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες λίγο μετά τις 11 το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδας) ενώ οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια προσωρινή συμφωνία πριν οι ηγέτες της ΕΕ συναντηθούν την Πέμπτη. Οι απεσταλμένοι θα συναντηθούν προτού ο Ντέιβις συναντήσει τον Μπαρνιέ.
Αρκετοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν ότι οι εντατικές συνομιλίες το Σαββατοκύριακο με στόχο, μεταξύ άλλων, να επιλύσουν τις σοβαρές διαφορές για τα ιρλανδικά σύνορα κατέγραψαν καλή πρόοδο. Εκπρόσωποι του Μπαρνιέ και της βρετανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο επισήμως.
Η Κομισιόν προγραμμάτισε μια συνέντευξη Τύπου για το Brexit στις 12:45 τοπική ώρα (13:45 ώρα Ελλάδας).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μισθοί εκατομμυρίων και μπόνους απόδοσης
Tι δήλωσε ο επικεφαλής της OPENAI
Η εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ επιταχύνει τη στροφή
Σε εντελώς διαφορετικό τόνο ο Μπαράκ Ομπάμα
Η ειδική αμαξοστοιχία ταξίδευε από το Κίεβο προς την Πολωνία
Τι αποκαλύπτει στο νέο ντοκιμαντέρ
Εδώ ακριβώς βρίσκεται η στρατηγική του Κρεμλίνου
Εκτελούσε δρομολόγιο εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών
Δύο κρίσιμα περάσματα υπό πίεση
Μεγάλες αλυσίδες στρέφονται στο σαυρίδι Χιλής μετά τη μείωση των αποθεμάτων
Eπανέρχονται οι ισχυρισμοί ότι παντρεύτηκε τον αδελφό της για να αποκτήσει άδεια παραμονής
Ο Ντάριο Αμοντέι προτείνει σχέδιο τριών βημάτων, με ανεξάρτητους ελεγκτές μέσα στις εταιρείες
Τώρα παραχωρεί ακίνητο στο κοινό
H χώρα της Κεντρικής Ευρώπης είχε υιοθετήσει δρακόντειους νόμους
Δύο δωρητές έδωσαν 72 εκατ. λίρες μέσα σε 48 ώρες
Νέα πίεση στις τιμές από τους Χούθι
Ο ηθοποιός που έπασχε από καρκίνο στράφηκε σε οδοντίατρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.