Κοσμος

ΗΠΑ: Έξι μήνες φυλακή στη γυναίκα που σκότωσε τον σύντροφό της για τα «κλικάκια»

Τι υποστήριξε ενώπιον του δικαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mother234.jpg

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επιβλήθηκε την Τετάρτη σε μια 20χρονη Αμερικανίδα, η οποία πυροβόλησε και σκότωσε τον σύντροφό της στο πλαίσιο γυρίσματος ενός video για το Youtube.

Ο Πέδρο Ρουίς κράταγε μπροστά στον κορμό του έναν τόμο εγκυκλοπαίδειας, σίγουρος πως το χοντρό βιβλίο μπορούσε να σταματήσει τις σφαίρες του ημιαυτόματου πιστολιού Desert Eagle που είχε δώσει στην κοπέλα του. Οι σφαίρες πέρασαν τις σελίδες και τον βρήκαν στο στήθος, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Ήταν 22 ετών. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε τον Ιούνιο και έγινε πρώτη είδηση στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Μοναλίσα Περέζ, έγκυος στο δεύτερο παιδί του ζευγαριού όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία, ομολόγησε την ενοχή της στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας τον Δεκέμβριο και δικαστής στη Μινεσότα τής επέβαλε την Τετάρτη ποινή έξι μηνών φυλάκισης, που συνοδεύεται από τον όρο του δικαστικού ελέγχου της για 10 χρόνια.

dead-man-click.jpg

«Ο Πέδρο κι εγώ θα καταγράψουμε πιθανόν ένα από τα πιο επικίνδυνα βίντεο που έχουν γυριστεί ποτέ» είχε γράψει η νεαρή στον λογαριασμό της στο Twitter λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο. «ΔΙΚΗ ΤΟΥ ιδέα, όχι ΔΙΚΗ ΜΟΥ».

«Θέλω περισσότερες θεάσεις»

Το ζευγάρι πίστευε πως καταγράφοντας το παράτολμο κόλπο σε video και μεταφορτώνοντάς το στο κανάλι του στο YouTube, θα κατάφερνε οι θεάσεις του να απογειωθούν και να γίνει διάσημο.

Πριν να το γυρίσουν, ο Πέδρο είχε δείξει στη σύντροφό του έναν άλλο χοντρό τόμο εγκυκλοπαίδειας, τον οποίο είχε χτυπήσει με σφαίρα που όμως δεν τον είχε διαπεράσει, για να την πείσει ότι το βιβλίο θα τον προστάτευε, εξήγησε η αστυνομία.

Μια θεία του νεαρού, η Κλαούντια Ρουίς, αφηγήθηκε τον Ιούνιο πως ο Πέδρο τής είχε αναφέρει την ιδέα του. «Του είχα πει: "Μην το κάνεις αυτό, μην το κάνεις αυτό!"», είπε η γυναίκα στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KVLY. «Θέλω περισσότερες θεάσεις», ήταν η απάντησή του.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης που της επιβλήθηκε, η Μοναλίσα Περέζ δεσμεύτηκε ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ να βγάλει χρήματα από την υπόθεση αυτή, ενώ της απαγορεύθηκε και η οπλοκατοχή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ