- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα πρόκληση από Ντιμιτρόφ: Μοιραζόμαστε γεωγραφικά τη Μακεδονία, ας μοιραστούμε και την πολιτιστική κληρονομιά
«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών»
Σε μια προκλητική δήλωση για το Σκοπιανό προχώρησε κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με τον Πολωνό ομόλογό του Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.
Ο κ. Ντιμιτρόφ υποστήριξε από την Πολωνία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, πως αφού Ελλάδα και ΠΓΔΜ μοιράζονται γεωγραφικά τη Μακεδονία, μπορούν να μοιραστούν και την πολιτιστική της κληρονομιά, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει αν σε αυτή εντάσσονται ο Μέγας Αλέξανδρος και η γενικότερη ιστορία της Μακεδονίας.
«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση» δήλωσε.
Όπως είπε, η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά και πως η αισιοδοξία εξαρτάται από αυτές, για μια πιθανή λύση, υποστηρίζοντας πως τα Σκόπια κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές.
«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της “Μακεδονίας” και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα”» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η διάκριση: «Θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.