Κοσμος

Δεν είχαν μαξιλάρι για τον ασθενή και χρησιμοποιήσαν το κομμένο του πόδι (video)

Σε νοσοκομείο στην Ινδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
india-patient-foot.gif
NDTV India/Youtube

Σοκαριστικές εικόνες κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα σε αίθουσα νοσοκομείου στην Ινδία.

Σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό κανάλι NDTV, ένας άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο πόδι έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Οι γιατροί πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου. Μετά την επέμβαση χρησιμοποίησαν ως «μαξιλάρι» το κομμένο πόδι. Οι εικόνες ντροπής προκάλεσαν σάλο στην Ινδία και έκαναν τον γύρο των social media.

Οι διοικούντες το νοσοκομείο στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές (μια από τις φτωχότερες της Ινδίας, στα σύνορα με το Νεπάλ) έριξαν την ευθύνη στους συγγενείς του ασθενούς, επισημαίνοντας ότι αυτοί ήταν που πήραν το κομμένο πόδι και το χρησιμοποίησαν ως μαξιλάρι. Πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι όταν οι νοσηλευτές διαπίστωσαν τι είχε συμβεί, απομάκρυναν άμεσα το ακρωτηριασμένο μέλος και προχώρησαν σε συστάσεις.

UP Doctors Allegedly Use Man's Severed Foot As Headrest After Surgery

Από τη μεριά του, πάντως, ο γαμπρός του ασθενούς διέψευσε το γεγονός. «Οταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, βρήκαμε το ακρωτηριασμένο πόδι του κάτω από το κεφάλι του. Ρωτήσαμε για αυτό και δεν πήραμε απάντηση. Ρωτούσαμε συνέχεια γιατί δεν του έδιναν ένα μαξιλάρι και κανένας γιατρός δεν μας άκουγε, οπότε πήραμε το πόδι και το βάλαμε στην άκρη» εξήγησε o συγγενής, ονόματι Τζανάκι Πράσαντ.

Ήδη, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τρία μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ενώ για την υπόθεση έχει διαταχθεί επείγουσα έρευνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ