Κοσμος

«Δεν θέλω μαύρους σε αυτό το μέρος»: Ηθοποιός έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης (εικόνες)

Δέχτηκε χτύπημα με μπουκάλι στο κεφάλι από λευκή γυναίκα - Η ανάρτησή του στο Facebook

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρατσιστική επίθεση από μια γυναίκα δέχτηκε ο, γεννημένος στο Καμερούν, ηθοποιός Μάριους Μάκον.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, την ώρα που περίμενε στην ουρά για να παραγγείλει καφέ με φίλους του σε εστιατόριο της Μαδρίτης, τον πλησίασε ένα ζευγάρι το οποίο του επιτέθηκε λεκτικά.

«Δεν θέλω μαύρους σε αυτό το μέρος ή μπροστά μου» του είπε η γυναίκα, με τον ίδιο να απαντά: «Θα είμαι εδώ για μια στιγμή και μετά θα φύγω. Δεν θέλω να μείνω κοντά σου για πολύ».

Η γυναίκα δεν έμεινε στη λεκτική επίθεση, αλλά άρπαξε ένα γυάλινο μπουκάλι με το οποίο τον χτύπησε δύο φορές στο κεφάλι. Ο Μάριους Μάκον χρειάστηκε να κάνει 7 ράμματα. «Είμαι λευκή. Μπορώ να σε σκοτώσω και δεν θα γίνει τίποτα» τον απείλησε.

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν παρενέβησαν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου. Αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή της γυναίκας, η οποία αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη έπειτα από την κατάθεσή της.

«Τώρα είμαι στο σπίτι μου και κοιτάζω αυτές τις φωτογραφίες, χωρίς να νιώθω μίσος για αυτήν τη γυναίκα. Δεν είμαι θυμωμένος μαζί της και δεν ξέρω γιατί. Λυπάμαι που νιώθει τέτοιο μίσος, που ζει με μίσος. Με λυπεί που δεν απολαμβάνει τη ζωή, που δεν έχει ένα μικρό κομμάτι στην καρδιά της για να αγαπήσει» πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Facebook.