Κοσμος

47 δολοφονίες γυναικών τον Φεβρουάριο στην Τουρκία

Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα - Οι περισσότερες βρέθηκαν νεκρές στα σπίτια τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18769186.jpg
EPA/ERDEM SAHIN

Έως και 47 γυναίκες έπεσαν θύματα δολοφονίας τον Φεβρουάριο στην Τουρκία σύμφωνα με την τουρκική οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών «Πλατφόρμα Πάταξης των Εγκλημάτων σε βάρος των γυναικών» (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu). Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων - γυναικών που έχει καταγραφεί σε έναν μήνα.

Η οργάνωση αναφέρει ότι τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 28 δολοφονίες γυναικών στην Τουρκία.  Η έκθεση της οργάνωσης παρατηρεί ότι αύξηση παρουσιάζουν επίσης οι υποθέσεις κακοποιήσεις παιδιών και οι σεξουαλικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης 21 από τις 47 γυναίκες δολοφονήθηκαν μέσα στα σπίτια τους, επτά σκοτώθηκαν σε δρόμους, τρεις σκοτώθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα και δύο στον εργασιακό τους χώρο. Επτά ακόμη υποθέσεις δολοφονιών δεν έχουν εξιχνιαστεί.

Το 26% αυτών των γυναικών έπεσαν θύματα δολοφονίας από τους συζύγους τους. Στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν ηλικίας από 36 έως 65 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 καταγράφηκαν 409 δολοφονίες γυναικών και 387 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Τουρκία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ