Κοσμος

Η NASA ανακάλυψε μεγάλες ποσότητες νερού στην ατμόσφαιρα μακρινού εξωπλανήτη

Η NASA θεωρεί την ανακάλυψη σημαντική διότι πρόκειται για έναν ξεχωριστό εξωπλανήτη που θα δώσει πολλές πληροφορίες

ptikaidi.jpg
Πτήση & Διάστημα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-903955770.jpg
Ethan Miller / GettyImages

Επιστήμονες της NASA χρησιμοποίησαν τα τηλεσκόπια Hubble και Spitzer για να μελετήσουν την ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη στο μέγεθος του Κρόνου, περίπου 700 έτη φωτός μακριά. Αυτό που ανακάλυψαν, ήταν πως η ατμόσφαιρα του WASP-39b, διαθέτει μεγάλες ποσότητες νερού.

Ο WASP-39b βρίσκεται στον αστερισμό της Παρθένου και βρίσκεται 20 φορές πιο κοντά στο μητρικό του άστρο (WASP-39), απ ότι η Γη στον ήλιο. Σε αντίθεση με το πλανήτη μας, ο WASP-39b δεν περιφέρεται γύρω από τον εαυτό του και η μια πλευρά του, αντικρίζει μόνιμα το άστρο του, γεγονός που σημαίνει πως «ψήνεται» στους 776 βαθμούς Κελσίου...

gettyimages-654198018.jpg
NASA / GettyImages

Το γεγονός πως η ατμόσφαιρά του διαθέτει τόσο πολύ νερό, σημαίνει πως σχηματίστηκε διαφορετικά απ ότι ο πλανήτης Κρόνος. Η NASA πιστευει ότι σχηματίστηκε σε μακρινή απόσταση από το άστρο του, με τεράστιες ποσότητες πάγου και καθώς «μετανάστευσε» κοντά του, ο πάγος εξατμίστηκε και δημιούργησε νερό σε μορφή ατμού.

Η NASA θεωρεί την ανακάλυψη σημαντική διότι πρόκειται για έναν ξεχωριστό εξωπλανήτη που θα προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το πως σχηματίζονται τόσο ξεχωριστοί «εξωγήινοι» κόσμοι.

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY