Κοσμος

Πέντε ετών κοριτσάκι πέθανε γιατί άργησε 10 λεπτά στο ραντεβού (video)

Η γιατρός στην Ουαλία αρνήθηκε να την εξετάσει και να ελέγξει το ιστορικό του παιδιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία ο τραγικός θάνατος ενός παιδιού, ηλικίας μόλις πέντε ετών, το οποίο δεν εξετάστηκε από την οικογενειακή γιατρό γιατί άργησε δέκα λεπτά στο προκαθορισμένο ραντεβού.

Η μικρή Έλι-Μέι Κλαρκ υπέφερε από σοβαρή μορφή άσθματος. H μητέρα είχε κλείσει ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό καθώς εκείνη την ημέρα το παιδί της είχε τεράστιο πρόβλημα αναπνοής και δεν μπορούσε καν να περπατήσει.

   

Η μητέρα και η μικρή Έλι έφτασαν στην κλινική του Νιούπορτ, στη νότια Ουάλια, για το ραντεβού της με την γιατρό Τζοάν Ρόου. Περίμεναν στην ουρά της ρεσεψιόν για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Η δρ. Ρόου τηρεί κατά γράμμα τον κανόνα των «10 λεπτών» και αρνήθηκε να εξετάσει το παιδί ή να συμβουλευτεί το ιατρικό ιστορικό του.  

Η κ. Κλαρκ επέστρεψε άπραγη με την κόρη της στο σπίτι. Κάθε 10 με 15 λεπτά η μητέρα τσέκαρε το παιδί της και κάθε 30 λεπτά του έδινε να εισπνεύσει το σπρέι. Ξαφνικά το βράδυ η Έλι άρχισε να βήχει. «Έτρεξα στο δωμάτιο για να της δώσω το σπρέι. Άνοιξα το φως και είδα το παιδί να έχει γίνει μοβ. Κάλεσε αμέσως το 166». Η μικρή Έλι ξεψύχησε στο νοσοκομείο.

Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνα για τη στάση της γιατρού και για την ευθύνη που φέρει για το θάνατο της 5χρονης Βρετανής.