- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άγρια δολοφονία Σλοβάκου δημοσιογράφου μαζί με την σύντροφο του - Ερευνούσε φορολογικές απάτες
Ερευνούσε φορολογικές απάτες επιχειρηματιών που συνδέονται με το κυβερνών κόμμα της χώρας
Σλοβάκος δημοσιογράφος που ερευνούσε υπόθεση φορολογικής απάτης επιχειρηματιών που συνδέονται με το κυβερνών κόμμα της χώρας δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του το Σαββατοκύριακο, μετέδωσε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Dennik N, επικαλούμενος το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Dennik N μετέδωσε ότι ο 27χρονος Γιαν Κούτσιακ, δημοσιογράφος του Aktuality.sk, δολοφονήθηκε μαζί με τη σύντροφό του στην πόλη Βέλκα Μάτσα, η οποία βρίσκεται 65 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα.
Το Υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομία δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει την είδηση αυτή. Η αστυνομία αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.
Υπάρχουν «βάσιμες υποψίες» ότι η δολοφονία του συνδέεται με την έρευνά του, ανακοίνωσε ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer.
Ο 27χρονος εργαζόταν για το Aktuality.sk, τμήμα του Ringier Axel Springer, για τρία χρόνια. Το τελευταίο δημοσίευμα του Κούτσιακ στο Aktuality.sk στις 9 Φεβρουαρίου αφορούσε τις υποψίες για φορολογική απάτη σε σχέση με πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων στην Μπρατισλάβα.
Η υπόθεση αυτή γύρω από το συγκρότημα διαμερισμάτων προκάλεσε διαμαρτυρίες πέρυσι με αίτημα την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές με τον κτηματομεσίτη Λάντισλαβ Μπάστερνακ, για τον οποίο διεξάγεται έρευνα για πιθανή φορολογική απάτη. Και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε ενοχή.
«Αν το έγκλημα αυτό συνιστά μια προσπάθεια να αποτραπεί ένας ανεξάρτητος εκδότης όπως ο Ringier Axel Springer Slovakia να αποκαλύψει οποιεσδήποτε παραβάσεις, θα το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία να είμαστε ακόμη πιο ευσυνείδητοι και συνεπείς στην εκπλήρωση της δημοσιογραφικής μας αποστολής», αναφέρει ο Axel Springer σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τους Ringier AG, Ringier Axel Springer Slovakia και Ringier Axel Springer Media AG.
Ο όμιλος καταλήγει στην ανακοίνωσή του λέγοντας ότι θα υποστηρίξει τις σλοβακικές αρχές στις προσπάθειές τους να αναγνωρίσουν τους δολοφόνους.
Η οικονομία της Σλοβακίας άνθισε και το βιοτικό της επίπεδο αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την ένταξή της στην ΕΕ το 2004, αλλά πολλοί Σλοβάκοι δηλώνουν ότι η χώρα τους δεν έχει καταφέρει ακόμη να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου, ιδιαίτερα όσον αφορά την τιμωρία της δωροδοκίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.