- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα - Ανανέωσε τη Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ
Η Τουρκία ανακοίνωσε πως ανανεώνει την δέσμευση των περιοχών για συνέχιση των στρατιωτικών ασκήσεων μέχρι τις 10 Μαρτίου
Τρία εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή της Navtex στη βάση της οποίας πραγματοποιούνται ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία ανακοίνωσε πως ανανεώνει την δέσμευση των περιοχών για συνέχιση των στρατιωτικών ασκήσεων μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι με πρόσχημα ναυτικά γυμνάσια η Άγκυρα εμποδίζει τη δράση του γεωτρύπανου της ιταλικής εταιρείας ENI στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα προκαλέσει την αναβολή των ερευνητικών εργασιών στο γεωτρητικό στόχο «Σουπιά» και την αναχώρηση του γεωτρύπανου από την περιοχή όπου βρίσκεται ακινητοποιημένο επί περίπου 10 ημέρες.
Η ανανέωση της Navtex ουσιαστικά ρίχνει αυλαία στις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου που έχει προκληθεί, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή Κύπρου. Το γεωτρύπανο σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει θα αποχωρήσει από την περιοχή λόγω προγραμματισμένων εργασιών σε άλλη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΣΚΑΪ, η Κύπρος ετοιμάζει διάβημα στον ΟΗΕ ενώ αναμένεται και η αντίδραση της ιταλικής εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον τούρκο ομόλογό του διπλωματική επίλυση του ζητήματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.