Κοσμος

Εστιατόριο κανιβάλων στο Λος Άντζελες;

Πού βασίζεται όλη η ιστορία

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cannibal_restaurant_fb.jpg

Είναι αλήθεια πως «το Cannibal Club σας φέρνει μια τέλεια παρουσίαση της πειραματικής κουζίνας, στα ραφιναρισμένα πιάτα της πολιτιστικής ελίτ του Λος Άντζελες»;

Στο ideografhmata.grkatohika.gr κτλ διαβάζουμε:

arheio-lipsis-1-7.png

Είναι αλήθεια;

Όλη η ιστορία βασίζεται σε μια ιστοσελίδα-φάρσα που υπάρχει από το 2009 και απέκτησε αναγνωρισιμότητα μετά από πρόσφατο άρθρο του συνωμοσιολογικού yournewswire.com.

katagrafi-7.jpg

To yournewswire.com δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην webmaster στο Davidicke.com που τώρα είναι σε διαμάχη με τον David icke (πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους που δημιούργησε την θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα την κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους).

Ένας από τους κύριους συντελεστές της ιστοσελίδας είναι η μητέρα του Carol, που δηλώνει ολιστικός γιατρός. Η ίδια έχει ομολογήσει πως αν και μερικά από τα άρθρα της είναι «λίγο περίεργα» και «ίσως λίγο σατυρικά», «δίνουν στους ανθρώπους τροφή για σκέψη».

Όπως μαθαίνουμε από το Snopes, οι φωτογραφίες του προσωπικού που στελεχώνει το «εστιατόριο», προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες (stock photos) και δεν έχουν και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ιστορία.

stock-photos.jpg

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ