Κοσμος

«Εάν πλησιάσει ο δράστης κάνε το νεκρό» - Μακελειό στη Φλόριντα

Το συγκλονιστικό SMS πατέρα στον γιό του στο σχολείο της Φλόριντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sms1.jpg
EPA/GIORGIO VIERA

Σοκάρουν οι μαρτυρίες που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας για το μακελειό σε σχολείο στη νοτιοανατολική Φλόριντα. 

Την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση στο σχολείο και οι μαθητές βρίσκονταν χωμένοι σε αίθουσες και κάτω από θρανία ή κρυμμένοι σε ντουλάπες και τουαλέτες, κάποιοι από αυτούς προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με sms με τους γονείς τους.

Ορισμένα από αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα ήρθαν στη δημοσιότητα.

«Εάν πλησιάσει ο δράστης μείνε κρυμμένος ή κάνε το νεκρό» έγραψε ως συμβουλή ένας πατέρας στον γιο του που ήταν μέσα στο σχολείο κρυμμένος στη ντουλάπα.

 

 

«Βγήκαμε έξω, ακούσαμε πυροβολισμούς, νόμιζα πως είναι πυροτεχνήματα, μόλις άκουσα όμως τον τελευταίο πυροβολισμό είπα πρέπει να φύγω. Λες είναι μία φυσιολογική ημέρα στο σχολείο και δεν το περιμένεις. Και κάποιος μπαίνει μέσα με ένα όπλο. Μόλις το συνειδητοποιήσεις αρχίζεις να στέλνεις μηνύματα στην οικογένειά σου, λέγοντας σε αγαπώ γιατί δεν ξέρεις εάν θα είσαι το επόμενο θύμα και θα πεθάνεις» ανέφερε μία μαθήτρια.

Ο μακελάρης του λυκείου φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα, είχε βόμβες καπνού και ενεργοποίησε τον συναγερμό για την πυρκαγιά προκειμένου να προκαλέσει χάος, να βγάλει τους μαθητές στους διαδρόμους και να καταφέρει όσον το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες.

Ο 19χρονος Νίκολαους Κρουζ είχε επιθετικό τουφέκι AR-15 και εφοδιασμένος με πολλούς γεμιστήρες, σφαίρες και βόμβες καπνού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ