- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιλντιρίμ: Τονίσαμε έντονα στον Τσίπρα ότι η αποφυγή εντάσεων θα είναι καλύτερη
«Τον Μάιο θα αποφασίσουν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ τα μέτρα αποκλιμάκωσης»
Τον Μάιο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας-Τουρκίας θα αποφασίσουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα το πρωί σε Τούρκους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι επικεφαλής ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ ο κ. Γιλντιρίμ είπε «του τονίσαμε έντονα ότι η αποφυγή εντάσεων θα είναι καλύτερη όσον αφορά τις σχέσεις των δύο κρατών».
Αφού είπε ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι «θάλασσα φιλίας» πρόσθεσε στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για ταξίδι στη Λευκορωσία ότι «τελευταία υπήρξαν ορισμένες προκλήσεις που ξεκίνησαν στα Ίμια και σε αυτές εμείς απαντήσαμε».
Εν τω μεταξύ, ανώτερα στελέχη του λιμενικού σώματος ανέφεραν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στην περιοχή των Ιμίων βρίσκονται διαρκώς δύο σκάφη του λιμενικού σώματος που παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τουρκικής ακταιωρού που πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Το σκάφος ανοιχτής θαλάσσης 090 ΓΑΥΔΟΣ του λιμενικού σώματος αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην επιχειρησιακή του δράση, αφού προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση της μικρής ζημιάς που έχει υποστεί στα κάγκελα, στο κάλυμμα του αεραγωγού που συνδέεται με το μηχανοστάσιο και στον ιστό του ασυρμάτου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.