Κοσμος

Πενθεί η Ρωσία – Πρόσωπα της αεροπορικής τραγωδίας (εικόνες)

Μυστήριο με τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το επιβατικό αεροπλάνο, τύπου Antonov-148, της Saratov Airlines κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του  έξω από τη Μόσχα, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι 65 επιβάτες (5 ετών ήταν το μικρότερο θύμα) και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι προκάλεσε τη συντριβή, η οποία συνέβη σε θερμοκρασίες γύρω στους-5 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και έδωσε εντολή για τη σύσταση ειδικής ερευνητικής επιτροπής.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, κανείς δεν επέζησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Ψάχνουν το δεύτερο μαύρο κουτί

Οι ρωσικές αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του καταγραφέα φωνών στο πιλοτήριο, ενώ ήδη έχει βρεθεί το πρώτο μαύρο κουτί που κατέγραφε τις παραμέτρους της πτήσης και το οποίο βρίσκεται σε «ικανοποιητική» κατάσταση.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων δήλωσε πως δύο σοροί και ένας καταγραφέας πτήσης έχουν βρεθεί στο σημείο, ενώ συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο της συντριβής, ανέφεραν οι ερευνητές.

Ανάμεσα στις πιθανές αιτίες ανέφεραν οι ειδικί ερευνητές, μέχρι στιγμής, τις μετεωρολογικές συνθήκες, το ανθρώπινο λάθος και την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου. Το πλήρωμα δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Το αεροσκάφος, που είχε κατασκευαστεί το 2010, μετέφερε 65 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Η Ελένα Βορόνοβα, εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.

Πρόσωπα της τραγωδίας

Κι ενώ οι Αρχές προσπαθούν να φωτίσουν τις αιτίες της πλύνεκρης τραγωδίας, συγκλονίζουν οι εικόνες των επιβατών της μοιραίας πτήσης, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, η Νεντέζντα Κράσοβα που ταξίδευε μαζί με την 32 χρονη μητέρα του, Οξάνα, είναι το μικρότερο θύμα της μοιραίας πτήσης. 

Όπως και πολλοί από τους επιβάτες του αεροσκάφους, η Νεντέζντα και η μητέρα της κατάγονταν από το Ορσκ, μία περιοχή του Όρενμπουργκ, η οποία έχει κηρύξει ημέρα πένθους τη Δευτέρα.  

Ο 12χρονος Εβγκένι

Ανάμεσα στους νεκρούς που έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί ήταν ο 12χρονος Εβγκένι Λιβάνοφ, ο 17χρονος Ίλια Πολετάγιεφ, η 28χρονη Ουλιάνα Σον, η 25χρονη Κρισκέντια Αλεξένκο και η 53χρονη γιατρός, Λουνμίλα Κοβτσούγκα. 

Όσον αφορά τα μέλη του πληρώματος, στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους οι αεροσυνοδοί Aναστασία Σλαβίνσκαγια, 29 ετών και η Βικτόρια Κοβάλ 21, καθώς και ο συγκυβερνήτης του Antonov, ο 34χρονος Σεργκέι Γκαμπαριάν

Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται και επιβάτες από την Ελβετία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.

Ο 17χρονος  Ίλια Πολετάγιεφ

Η 29χρονη αεροσυνοδός Αναστασία Σκλαβίνσκαγια

Η 21χρονη αεροσυνοδός Βικτόρια Κοβάλ

Ο 34χρονος συγκυβερνήτης Σεργκέι Γκαμπαριάν

Κριστίνα Αλεξένκο

Ουλιάνα Σον