Κοσμος

Ρωσία: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» στο σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος - 71 νεκροί

Η ρωσική αντιτρομοκρατική στις έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
russian5.jpg

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή που κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines. 

 

 

Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως έχει βρεθεί και το «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροπλάνου. Νωρίτερα διακινούνταν σενάρια πως το αεροσκάφος συγκρούστηκε στον αέρα με ελικόπτερο, ωστόσο το πρακτορείο Interfax ξεκαθαρίζει πως στο σημείο της τραγωδίας δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια ελικοπτέρου.

 

 

Το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα με αρμοδιότητα στις μεταφορές, δήλωσε ότι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines είναι όλοι νεκροί.

 

 

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας και επτά λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε από το ραντάρ.

«Επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που ελήφθησαν από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με τη συντριβή στην περιοχή Ramenskiy, της περιφέρειας της Μόσχας», δήλωσε στο Sputnik ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

 


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα.

 

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Η εισαγγελία που ειδικεύεται στις μεταφορές ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι όλοι οι επιβαίνοντες, 65 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, είναι νεκροί και πως το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2010.

«Η Ελένα Βορόνοβα, εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση έδειξαν συγγενείς να περιμένουν στο αεροδρόμιο του Ορσκ, ορισμένοι κρατώντας το κεφάλι στα χέρια τους.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 πως μία ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ