Κοσμος

Μάικ Πενς: Με την πλάτη γυρισμένη στην αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Το κλίμα φιλίας των Χειμερινών Αγώνων δεν άγγιξε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19078286.jpg
EPA/YONHAP

Η αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έκατσε σε απόσταση αναπνοής από τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πένς στην τελετή έναρξης των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ ταξίδεψε στην Πιονγκτσάνγκ μαζί με όλη την επίσημη αντιπροσωπεία της Βορείου Κορέας και είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας των βορειοκορεατών ηγετών που διασχίζει τα σύνορα της Νοτίου Κορέας 60 και πλέον χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου της κορεατικής χερσονήσου.

19078124.jpg

Ο Μάικ Πενς καθόταν ανάμεσα στον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζε-ιν και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε. Δεν γύρισε ούτε στιγμή να κοιτάξει την αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας.

Ο Μάικ Πενς απέφυγε επίσης να παρευρεθεί επίσης σε δείπνο, στο οποίο θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον επικεφαλής του προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της Βόρειας Κορέας και θείο του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Σύμφωνα με το πλάνο του τραπεζιού των δώδεκα θέσεων που έδειξε η τηλεόραση, ο Πενς θα καθόταν ακριβώς απέναντι από τον Κιμ Γιονγκ Ναμ στη δεξίωση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της νοτιοκορεατικής προεδρίας, ο Πενς έφθασε καθυστερημένος, «χαιρέτισε αυτούς που ήταν καθισμένοι στο τραπέζι και έφυγε χωρίς να καθίσει». Εντούτοις, προσέθεσε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τη Σεούλ ότι θα δειπνούσε με τους αμερικανούς αθλητές. «Κατά συνέπεια το σερβίτσιο του δεν είχε τοποθετηθεί στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος βρέθηκε σε κάποια στιγμή στον ίδιο χώρο με τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, τονίζοντας όμως ότι οι δύο άνδρες απέφυγαν να διασταυρώσουν τα βλέμματα τους. Αμφότεροι ήταν καλεσμένοι του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, λίγο πριν από την έναρξη της τελετής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ