Κοσμος

Ο Μπέκαμ μπήκε σε κουτί με 10.000 κουνούπια (video)

Για καλό σκοπό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
david-beckham.jpg

«Η ελονοσία πρέπει να πεθάνει, ώστε εκατομμύρια παιδιά να μπορέσουν να ζήσουν». Αυτό είναι το σύνθημα της εκστρατείας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Malaria No More UK, η οποία δίνει μάχη για τον περιορισμό της συγκεκριμένης ασθένειας που μαστίζει πολλά φτωχά κράτη της Αφρικής.

Για τον σκοπό αυτό επιστράτευσε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πρωταγωνιστεί σε μια -μικρού μήκους- ταινία, στην οποία εμφανίζεται κλεισμένος σε ένα γυάλινο κουτί, περιστοιχισμένος από 10.000 κουνούπια.

«Τα έντομα αυτά είναι σε κάποιες περιοχές ενοχλητικά, όπως στη Βρετανία, όμως σε πολλά μέρη του κόσμου ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να είναι τρομακτικό και θανατηφόρο» αναφέρει ο Μπέκαμ.

David Beckham leads the fight | Malaria Must Die

Παρά τις επιτυχίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, η ελονοσία συνεχίζει να σκοτώνει περίπου 445.000 ανθρώπους ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). To 2016, σχεδόν 216 εκατ. άνθρωποι προσβλήθηκαν από την ασθένεια σε 91 χώρες (αύξηση 5 εκατ. κρουσμάτων σε σχέση με το 2015). Οι περισσότεροι θάνατοι από ελονοσία καταγράφονται σε παιδιά κάτω των 5 ετών σε χώρες της Υπο-Σαχάριας Αφρικής.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο», τόνισε ο 42χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι και πρέσβης καλής θέλησης της UNICEF.

Με πληροφορίες από Daily Mirror

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ