Κοσμος

Μπερλουσκόνι: Υπόσχομαι απέλαση 600.000 μεταναστών

Και «όλος ο στρατός στους δρόμους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
berluskoini_-_ee.jpg
EUROKINISSI/ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 9ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

«600.000 απελάσεις» μεταναστών «που αποτελούν κοινωνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, γιατί είναι έτοιμοι να διαπράξουν αδικήματα», υποσχέθηκε  προεκλογικά ο ηγέτης της «Φόρτσα Ιτάλια» (Δεξιά) και πρώην πρωθυπουργός κ. Σίλβιο  Μπερλουσκόνι, στα 81 του.

Η δέσμευση αυτή διατυπώθηκε αμέσως μετά  τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση στελέχους της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε πέντε άντρες και μία γυναίκα από την Αφρική, στη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας. Ο δράστης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της κατέβηκε από το αυτοκίνητό του  τυλιγμένος με ιταλική σημαία, χαιρέτησε φασιστικά και κραύγασε  «Zήτω η Ιταλία!».

Ο κ. Μπερλουσκόνι είπε ακόμα:

  • (Σχολιάζοντας το περιστατικό στη Ματσεράτα): «Θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα να ξαναθέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο»
  • «Όταν επανέλθουμε στην εξουσία, θα επενδύσουμε πολύ στην ασφάλεια, στον αστυνομικό της γειτονιάς και θα επανέλθει η επιχείρηση “ασφαλείς δρόμοι”, με όλους μας τους στρατιώτες στους δρόμους, στο πλάι των δυνάμεων της τάξης»
  • «Η Ιταλία, που σήμερα δε μετράει καθόλου ούτε στον κόσμο, ούτε στις Βρυξέλλες, θα αρχίσει και πάλι να είναι σημαντική, όπως τότε που κυβερνούσαμε εμείς».

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 4 του Μάρτη. Η τρικομματική συμμαχία της ιταλικής Δεξιάς (Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα του Βορρά και οι μεταφασίστες της Εθνικής Συμμαχίας) προηγείται στις δημοσκοπήσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ