- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«600.000 απελάσεις» μεταναστών «που αποτελούν κοινωνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, γιατί είναι έτοιμοι να διαπράξουν αδικήματα», υποσχέθηκε προεκλογικά ο ηγέτης της «Φόρτσα Ιτάλια» (Δεξιά) και πρώην πρωθυπουργός κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στα 81 του.
Η δέσμευση αυτή διατυπώθηκε αμέσως μετά τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση στελέχους της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε πέντε άντρες και μία γυναίκα από την Αφρική, στη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας. Ο δράστης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της κατέβηκε από το αυτοκίνητό του τυλιγμένος με ιταλική σημαία, χαιρέτησε φασιστικά και κραύγασε «Zήτω η Ιταλία!».
Ο κ. Μπερλουσκόνι είπε ακόμα:
- (Σχολιάζοντας το περιστατικό στη Ματσεράτα): «Θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα να ξαναθέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο»
- «Όταν επανέλθουμε στην εξουσία, θα επενδύσουμε πολύ στην ασφάλεια, στον αστυνομικό της γειτονιάς και θα επανέλθει η επιχείρηση “ασφαλείς δρόμοι”, με όλους μας τους στρατιώτες στους δρόμους, στο πλάι των δυνάμεων της τάξης»
- «Η Ιταλία, που σήμερα δε μετράει καθόλου ούτε στον κόσμο, ούτε στις Βρυξέλλες, θα αρχίσει και πάλι να είναι σημαντική, όπως τότε που κυβερνούσαμε εμείς».
Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 4 του Μάρτη. Η τρικομματική συμμαχία της ιταλικής Δεξιάς (Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα του Βορρά και οι μεταφασίστες της Εθνικής Συμμαχίας) προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.