Κοσμος

Θύμα βιασμού οκτώ μηνών μωρό στην Ινδία - Οργή στο Δελχί

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του παιδιού - Συνελήφθη 28χρονος ξάδερφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14267653.jpg
EPA/JAGADEESH NV

Μωρό οκτώ μηνών έπεσε θύμα βιασμού στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί. Οι υποψίες της αστυνομίας πέφτουν σε συγγενικό πρόσωπο του παιδιού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το μωρό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από την Κυριακή. Συνελήφθη και κρατείται από τις αρχές ο 28χρονος ξάδερφος του παιδιού.

Η επικεφαλής της Επιτροπής για τις Γυναίκες στο Δελχί, Σουάτι Μαλιβάλ, η οποία επισκέφθηκε το μωρό στο νοσοκομείο δήλωσε ότι είναι «τρομακτικά» τα τραύματα που φέρει το παιδί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μωρό έπεσε θύμα βιασμού την Κυριακή και μία ημέρα ήρθε στο φως της δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την Σουάτι Μαλιβάλ, το μωρό υπεβλήθη σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση. «Το κλάμα του ακουγόταν σε όλη τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχει τρομακτικά εσωτερικά τραύματα», έγραψε στο Twitter η επικεφαλής της επιτροπής.

Η είδηση έχει σοκάρει την κοινή γνώμη σε μια χώρα που η σεξουαλική βία αποτελεί μάστιγα

Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας, το 2016 καταγράφηκαν 19.765 υποθέσεις βιασμών ανηλίκων και σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 82% σε σχέση με το 2015 που είχαν καταγραφεί 10.854 παρόμοιες υποθέσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ