Κοσμος

Συναγερμός στο Παρίσι, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς ανεβαίνει η στάθμη του Σηκουάνα

Κύκνοι κολυμπούν εκεί όπου ήταν οδόστρωμα και αρουραίοι βγήκαν στους δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συναγερμός στο Παρίσι, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς ανεβαίνει η στάθμη του Σηκουάνα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές στο Παρίσι, όπου 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Ντελπιές, ανέφερε ότι οι εκκενώσεις σπιτιών έγιναν στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της, προσθέτοντας ότι «τα νερά θα αργήσουν να φύγουν».

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο. Επίσης, προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα, ενώ ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.