Κοσμος

O Τραμπ ήθελε να δανειστεί Βαν Γκογκ όμως το Guggenheim του πρότεινε μια χρυσή τουαλέτα

Ένα μουσείο έκανε την πιο τρολ κίνηση της χρονιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gen-press-cattelan-america_2_1.jpg
Το έργο του Maurizio Cattelan

Αν υπήρχε βραβείο τρολαρίσματος, ίσως το μουσείο Guggenheim θα έπρεπε να το κερδίσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το περασμένο φθινόπωρο ο Λευκός Οίκος ζήτησε τον πίνακα του Βαν Γκογκ "andscape with snow" για τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του προέδρου και της Μελάνια. 

Η απάντηση του μουσείου ήταν ευγενική μεν, με τρολοδιάθεση δε. Η διευθύντρια του μουσείου Νάνσι Σπέκτορ έγραψε στο mail απάντηση ότι ο συγκεκριμένος πίνακας δεν ήταν διαθέσιμος καθώς ήταν προγραμματισμένο να σταλεί στο Guggenheim του Μπιλμπάο, αλλά υπήρχε η δυνατότητα να δανειστούν ένα έργο του Maurizio Cattelan, την περιβόητη «Χρυσή Τουαλέτα».

84.3239_ph_web.jpg
Αυτό το έργο του Βαν Γκογκ ήθελε ο Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να απάντησει στο δημοσίευμα και όπως έγινε γνωστό αρνήθηκε την αντι-πρόταση της Σπέκτορ. Παράλληλα το μουσείο επιβεβαίωσε τόσο το αίτημα του Λευκού Οίκου όσο και την απάντηση της Σπέκτορ αλλά δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο. 

Να τονίσουμε ότι είναι σύνηθες οι πρόεδροι να ζητούν κάποιο έργο από μουσεία της χώρας. Πριν την ορκωμοσία του Τραμπ, το μουσείο Τέχνης του Σαιντ Λιούις επικρίθηκε επειδή δέχθηκε να δανείσει το έργο του George Caleb Bingham «The Verdict of the People». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ