Κοσμος

Μητέρα δωρίζει όργανά της στο αγοράκι της, για να του σώσει τη ζωή

Εκείνη θα ζήσει την υπόλοιπη ζωή της με φαρμακευτική αγωγή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια στοργική και γενναία μητέρα, η Sarah Lamont από την Ιρλανδία,  ρίσκαρε τη δική της ζωή, προκειμένου να σώσει τη ζωή του μόλις τεσσάρων ετών γιού της.

Η 36χρονη Sarah Lamont υποβλήθηκε σε δωρεά διπλού οργάνου, προσφέροντας τον έναν νεφρό της και ένα τμήμα από το ύπαρ της

Ο μικρός Joe από ενός έτους διαγνώστηκε  με δύο επιθετικές ασθένειες των οργάνων του, πολυκυστική νεφρική διαταραχή και μια άλλη μορφή ηπατικής νόσου.

Οι γιατροί εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο Joe δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, καθώς τα νεφρά του είχαν διογκωθεί, απειλώντας ζωτικά όργανα γι΄αυτό και αφαιρέθηκαν.

Η Sarah Lamont, βλέποντας ότι ο γιος της « έχανε ένα τεράστιο μέρος της ζωής του» και μη θέλοντας να περνά ο χρόνος άσκοπα μέχρι να βρεθεί δότης, αποφάσισε να γίνει η ίδια δότρια οργάνων.

«Αφού μπορώ να δώσω ένα τμήμα του ήπατος μου και ο Joe χρειάζεται επίσης ένα νεφρό, γιατί να μην του δώσω και τα δύο. Είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ να βοηθήσω το μικρό αγόρι μου. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα», είπε η γενναία μητέρα. Έτσι, έδωσε ένα από τα νεφρά της και ένα τμήμα του ήπατος της.

Μερικούς μήνες μετά την ανάκαμψη, ο Joe είναι πιο υγιής από ποτέ, ενώ κατάφερε να κολυμπήσει για πρώτη φορά.

Μπορεί εκείνη να έχει ανάγκη από φαρμακευτική αγωγή σε όλη της τη ζωή, αλλά ο μικρός  έχει καλύτερη ποιότητα ζωής 100%Joe σε φαρμακευτική αγωγή για το υπόλοιπο της ζωής του, η Lamont αναφέρει ότι η ποιότητα ζωής του γιου της  έχει βελτιωθεί κατά 100%.