- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Μητέρα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να μάθει τον πραγματικό κόσμο
Η δημοσίευσή της στο Facebook έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 313.000 φορές
Η Essence Evans ενημέρωσε μέσω Facebook τους φίλους της ότι παίρνει χρήματα από την κόρη της για το “ενοίκιο”, προκειμένου το παιδί να καταλάβει τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο.
“Ζητάω μέρος του ενοικίου από την 5χρονη κόρη μου,” έγραψε. “Κάθε εβδομάδα παίρνει 8€ χαρτζιλίκι. Αλλά της εξήγησα ότι στον πραγματικό κόσμο οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους σε λογαριασμούς και πως πολύ λίγα τα ξοδεύουν για τον εαυτό τους.”
“Της παίρνω 5 € πίσω. 1€ για το ενοίκιο, 1€για το νερό, 1€ για το ρεύμα, 1€ για το τηλέφωνο και 1€ για φαγητό,” είπε.
Αφού πληρώσει τους «λογαριασμούς» της, η κόρη της Essence μπορεί να επιλέξει να φυλάξει τα υπόλοιπα 3€ ή να τα ξοδέψει όπως θέλει.
Η Essence δεν κρατά τα χρήματα για την ίδια, αλλά τα βάζει στην άκρη για το μέλλον της κόρης της.
“Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι τα 5€ στην πραγματικότητα πηγαίνουν στον αποταμιευτικό της λογαριασμό τον οποίο θα μπορεί να ανοίξει όταν θα γίνει 18 χρονών,” εξήγησε η μητέρα.
“Έτσι, αν αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί, θα έχει 3.900€ για να ξεκινήσει.”
Η Essence τόνισε ότι η στρατηγική της προετοιμάζει το παιδί της για τον πραγματικό κόσμο, λέγοντας ότι η κόρη της θα την ευγνωμονεί αργότερα γι’ αυτήν την “ιδέα”.
“Όταν δει πόσα χρήματα έχει μαζέψει απ’ αυτούς τους “λογαριασμούς” θα εκτιμήσει την έκπτωση που της κάνω τώρα κάθε βδομάδα στο χαρτζιλίκι,” σημείωσε.
Η Essence τελείωσε την ανάρτησή της, προτρέποντας τους άλλους γονείς να αρχίσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα στα δικά τους παιδιά.
Η δημοσίευσή της στο Facebook έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 313.000 φορές και χιλιάδες άνθρωποι την έχουν επαινέσει που διδάσκει στην κόρη της ένα τόσο σημαντικό μάθημα από τόσο νεαρή ηλικία.
Και ενώ πολλοί θαύμασαν τη στρατηγική της Essence, κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι έβαζε σε άσκοπο άγχος στην κόρη της.
“Είναι υποχρέωσή σου να μεγαλώσεις το παιδί σου,” σχολίασε η Stacey Branan Taylor. “Βάλε τα χρήματα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου αν θέλεις, αλλά κανένα παιδί δεν πρέπει να αισθάνεται ότι πρέπει να πληρώσει για κάτι που πρέπει να του παρέχει ο γονιός του.”
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα μαρτυρία στο δικαστήριο
Αυστηρή κριτική για την μεταναστευτική πολιτική της Γαλλίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ένα ζευγάρι παραμένει ατάραχο σε καφετέρια κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου εν μέσω επεισοδίων
Οι αντιδράσεις για τη σάτιρά του δημιουργού του «Seinfeld» και του «Curb your Enthusiasm»
Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και οι γονείς ενημερώθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους
Kαθώς καταρρέει το πολιτικό κέντρο
Γιατί το κάνει - Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν
Χαρακτήρισε τους νέους που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ως άτομα με ψυχολογικά προβλήματα
Αυτοκινητοβιομηχανία και μεταλλουργία έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά
Drone κατέγραψε εικόνες καταστροφής
«Να προστατευτεί το δικαίωμα στη διαδήλωση»
Ο πρωθυπουργός Σεμπαστιέν Λεκορνύ ζητά τοπικές ή μερικές απαγορεύσεις για την προστασία καταστημάτων
Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Κίεβο
Μια κίνηση δισεκατομμυρίων λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές που θυμίζει τις εξαγγελίες Τραμπ
Τι μπλοκάρει τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες
Εξαπλώνονται οι διαμαρτυρίες
Συνεχίζεται το τεταμένο κλίμα στην γαλλική πρωτεύουσα
Η Έλεν Χέινς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Σε ποιους ισχυρούς άντρες απευθύνθηκε η πρώην πρέσβειρα, όταν κατάλαβε ότι κινδυνεύει η θέση της στην πρεσβεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.