- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απορρίφθηκε αίτημα για επιείκεια του 96χρονου «λογιστή του Άουσβιτς»
Έχει καταδικαστεί για τον ρόλο του στη δολοφονία 300.000 ανθρώπων
Αίτημα για επιείκεια που κατέθεσε ένας 96χρονος Γερμανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τον ρόλο του στη δολοφονία 300.000 ανθρώπων στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς στην κατεχόμενη από τους ναζί Πολωνία, απορρίφθηκε, μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα εισαγγελείς.
Ο Όσκαρ Γκρένινγκ, γνωστός ως ο «λογιστής του Άουσβιτς», καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών το 2015 για συνέργεια σε φόνο στο Άουσβιτς, αλλά δεν έχει ακόμη αρχίσει να εκτίει την ποινή του λόγω μιας διαμάχης για την κατάσταση της υγείας του.
Κανείς στο γραφείο του εισαγγελέα στο Λίνεμπουργκ, όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη του Γκρένινγκ το 2015, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια όταν επικοινώνησε το Ρόιτερς.
Τον Δεκέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε πως ο Γκρένινγκ, πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή απορρίπτοντας το επιχείρημα των δικηγόρων του ότι η φυλάκισή του σε τόσο προχωρημένη ηλικία παραβιάζει το δικαίωμά του στη ζωή.
Η δικαστική μάχη του Γκρένινγκ θεωρείται μία από τις τελευταίες μεγάλες δίκες που συνδέεται με το Ολοκαύτωμα, στη διάρκεια του οποίου κάπου έξι εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν πως ο Γκρένινγκ -που δεν σκότωσε ο ίδιος κάποιον ενώ εργαζόταν στο Άουσβιτς- παρείχε υποστήριξη στο καθεστώς που ήταν υπεύθυνο για μαζικές δολοφονίες αποσπώντας χαρτονομίσματα από τους Εβραίους που έφθαναν με τρένα στο Άουσβιτς.
Ο Γκρένινγκ παραδέχθηκε πως είναι ηθικά ένοχος λόγω της εργασίας που παρείχε στο Άουσβιτς, η οποία περιελάμβανε την αποστολή χαρτονομισμάτων που έβρισκε στις αποσκευές των Εβραίων στo αρχηγείο των SS στο Βερολίνο, τα οποία βοήθησαν στη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας των ναζί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχέδιο της Κομισιόν για την ανάσχεση της οικονομικής ισχύος της Κίνας
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα
Εξαγγελία-μαμούθ ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων εν μέσω οικονομικής πίεσης λόγω Ιράν
Γιατί ο τραγουδιστής τις τελευταίες ώρες δέχεται άγρια κριτική για το σχέδιο που φιγουράρει πάνω σε εισιτήρια συναυλιών του
Ο πρώτος Έξαρχος μετά από 300 χρόνια, που έμεινε στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου, μιλάει στην Athens Voice
Ο φωτορεπόρτερ που πηγαίνει εκεί όπου μόλις έπεσε ο πύραυλος μιλάει στην Athens Voice
Μια χώρα που μαθαίνει να ζει ανάμεσα στον πόλεμο, την εξάντληση και την επιμονή να συνεχίσει
Την αποκαλούσε σε συνομιλίες με άλλους άνδρες - πελάτες «νεκρό κρέας»
Τι γίνεται όταν το ακροατήριο δεν ακούει να μιλάνε τη γλώσσα του;
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.