- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Γάλλοι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον τους με τον Μακρόν
Πιο απαισιόδοξοι οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου
Πιο αισιόδοξοι για το μέλλον τους εμφανίζονται πλέον οι Γάλλοι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, παρά τη φήμη που τους θέλει «έθνων πεσιμιστών».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έξι στους δέκα Γάλλους, με ποσοστό 59% είναι πιο αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά ενώ το 2012 το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν μόλις στο 44%.
Εν τω μεταξύ πιο αισιόδοξοι είναι οι υποστηρικτές του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώ εκείνοι του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου είναι οι πιο απαισιόδοξοι.
«Ίσως αυτό οφείλεται εν μέρει στο φαινόμενο Μακρόν», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ζαν-Ντανιέλ Λεβί, σημειώνοντας την ανανεωμένη ελπίδα των Γάλλων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα στο πολιτικό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση έχει καλές προοπτικές σε οικονομικό επίπεδο.
«Δεν έχει να κάνει μόνο με το τέλος της εποχής του Ολάντ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην γενικότερη αίσθηση δυσφορίας που σημάδεψε την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ (2012-2017).
«Οι Γάλλοι ακούν συνεχώς για τις καλύτερες προοπτικές αναφορικά με την ανάπτυξη και για πληθώρα νέων θέσεων εργασίας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Γαλλία είναι λιγότερο αποκαρδιωμένη», σημείωσε.
Για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, η πλειοψηφία (51%) απάντησε ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν θετική για τους ίδιους. Το ποσοστό αυτό έρχεται σε αντίθεση με το 54% που πίστευε ότι το 2015 και το 2016 ήταν αρνητικά χρόνια τα οποία σημαδεύτηκαν από τις αιματηρές τζιχαντιστικές επιθέσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.