- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τη ζωή τους έχασαν δύο άνθρωποι στην πόλη Ντορούντ, στην επαρχία Λορεστάν του δυτικού Ιράν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο πλαίσιο αντικυβερνητικής διαδήλωσης, το Σάββατο το βράδυ. Υπάρχει διχογνωμία σχετικά με την ευθύνη για τους θανάτους.
Λεπτομερέστερα, ο κ. Χαμπιμπολάχ Χοτζαστεχπούρ, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, δήλωσε:
«Έγινε μία παράνομη διαδήλωση χτες βράδυ και κάποιος αριθμός ανθρώπων κατέβηκε στους δρόμους. Δυστυχώς δυο άνθρωποι έπεσαν νεκροί στη διάρκεια των συγκρούσεων.
Ούτε η αστυνομία, ούτε οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ. Έχουμε βρει ενδείξεις πως στις συγκρούσεις είχαν αναμιχτεί εχθροί της επανάστασης, ομάδες τακφιρί και ξένοι πράκτορες» («Τακφιρί» είναι ο υβριστικός όρος που χρησιμοποιεί το σιιτικό ιρανικό καθεστώς για τους ακραίους σουνίτες).
Άλλες μαρτυρίες, ωστόσο, λένε ότι η αστυνομία είναι που χτύπησε και αιματοκύλισε τη διαδήλωση, κατά την οποία σημειώθηκαν εμπρησμοί και φθορές ενάντια σε δημόσιοα κτίρια.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, παραστρατιωτικό σώμα - στήριγμα του καθεστώτος, προειδοποιούν τους διαδηλωτές πως αν συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους, θα αντιμετωπίσουν τη «σιδερένια πυγμή» τους.
Ήταν η τρίτη μέρα διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στο Ιράν. Φαίνεται ότι στις εκδηλώσεις πρωτοστατούν σουνίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.