Κοσμος

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 40 οι νεκροί σε σιιτικό πολιτιστικό κέντρο και δεκάδες οι τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18885646.jpg
EPA/JAWAD JALALI

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίσθηκαν μετά τη νέα βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε πολιτιστικό και θρησκευτικό χώρο σιιτών μουσουλμάνων σε δυτική συνοικία της πρωτεύουσας Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο BBC ότι ακολούθησαν δύο ακόμη εκρήξεις στην ίδια περιοχή μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Οι Ταλιμπάν εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας.

«Στόχος ήταν το πολιτιστικό κέντρο Ταμπαγιάν όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για την 38η επέτειο από την εισβολή των σοβιετικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νασράτ Ραχίμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες αδιευκρίνιστος αριθμός μαθητών βρισκόταν εντός του πολιτιστικού κέντρου και παρακολουθούσε τη συζήτηση. 

Ο Σάγεντ Αμπάς Χουσάινι, δημοσιογράφος του Afghan Voice, είπε ότι πρέπει να σημειώθηκαν περισσότερες από μια εκρήξεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μετά την αρχική έκρηξη στην είσοδο του κτιρίου. Ένας δημοσιογράφος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα στο Facebook του ειδησεογραφικού πρακτορείου από αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν σοβαρές ζημιές στο σημείο αυτό, που βρίσκεται σε σιιτική περιοχή στη δυτική Καμπούλ, ενώ αρκετοί νεκροί και τραυματίες κείτονται στο έδαφος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ